PRVENSTVO Evrope sledećeg juna, baraž sa Norvežanima možda u junu ove godine. Ovo je odluka UEFA koja je pre dva dana na video-konferenciji sa predstavnicima svih 55 članica pomerila kontinetalni šampionat za godinu dana, a mečeve baraža za kraj juna. Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je sa pažnjom ispratio vesti iz Niona, koje su zanimale celu Evropu.


- Evropska kuća fudbala je donela jedinu racionalnu odluku u ovom trenutku, što se tiče odlaganja Prvenstva Evrope za godinu dana. Najvažnije je zdravlje fudbalera i navijača. To bi svima trebalo da bude prioritet - komentariše Tumbaković vesti iz sedišta evropske kuće fudbala.


PROČITAJTE JOŠ: Šurbatović posle odluke UEFA: Postoji sedam različitih scenarija, sve zavisi od razvoja situacije sa virusom korona


Baraž sa Norveškom će se možda odigrati u junu, ako pandemija virusa korona popusti i ako se steknu svi uslovi za meč u Oslu, koji je prvobitno trebalo da se odigra 26. marta.


- Moja želja i, naravno, želja svih koji žive od fudbala bila je da se taj meč odigra u fudbalskom ambijentu, pred punim tribinama. Iskreno, možda nema smisla igrati u junu, jer će reprezentativci biti van forme. Već je preduga pauza zbog opasnosti od virusa. Svi evropski klubovi su praktično prestali sa treninzima, igrači su u samoizolaciji, velika grupa naših u Italiji i u nekoj vrsti karantina - zabrinut je Tumbaković.


PROČITAJTE JOŠ: Predsednik FS Japana pozitivan na virus korona: Tašima je nedavno bio u Amsterdamu i u Americi


Selektor Srbije prati preporuke stručnjaka i u krugu svoje porodice je na "prinudnom" odmoru u Beogradu.


- Za sve je najbolje da se na izvesno vreme klonimo opasnosti. Trebalo bi da se ponašamo odgovorno, u skladu sa preporukama stručnjaka. I dalje mislim da je bolje da se termin baraža pomeri za kraj godine, kada igrači budu u dobroj formi, zato ćemo da sa pažnjom pratimo svaku sledeću odluku UEFA - kaže Tumbaković.