LOPTA miruje, igrači "večitih" od kuće prate razvoj situacije i slušaju instrukcije. Treninzi se improvizuju, po sobama se rade sklekovi, trbušnjaci, zgibovi...

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana maksimalno poštuju sva pravila koja su dobili posle uvođenja vanrednog stanja i saopštenja FS Srbije da se u zemlji prekidaju sva fudbalska takmičenja, treninzi, prijateljske utakmice i okupljanja.

PROČITAJTE JOŠ: Borjanova poruka: Moramo da budemo jaki i društveno odgovorni, pobedićemo virsu koronu

Naš najtrofejniji klub izdao je danas saopštenje u kome objašnjava naredne korake.

- Fudbaleri Crvene zvezde svih kategorija po uvođenju vanrednog stanja obustavili su sve fudbalske aktivnosti i svi sportisti i fudbalski radnici nalaze se u svojim domovima. Rukovodstvo fudbalskog kluba kao i uvek do sada preduzelo je sve potrebne mere u prevenciji prema uputstvima državnih organa nastojeći da se odgovornim pristupom uključi u reševanje krizne situacije u zemlji prouzorkovane virusom korona.

Klub apeluje na sve ljude da se ponašaju prema uputstvima Vlade Republike Srbije, jer samo tako ova kriza može da se prevaziđe. Pratićemo iz dana u dan situaciju i rukovodićemo se u radu samo prema uputstvima državnih organa. Fudbalski klub će do ukidanja vanrednog stanja funkcionisati prema postojećim propisima Vlade Republike Srbije - ističe se u saopštenju.

U Humskoj su, takođe, praktično sve aktivnosti završene odmah posle prvenstvenog meča sa Voždovcem, pa odluka o proglašenju vanrednog stanja nije nikoga zatekla nespremnog. Novonastala situacija će najmanje pogodovati Partizanovim strancima (Sumi, Sadiku, Nathu i Asanu), koji neće biti u prilici da otputuju kući dok pandemija ne prođe.

- Shodno merama Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja, svi treninzi prvog tima FK Partizan su obustavljeni. Igrači su upoznati sa merama obavezne samoizolacije, kao i ponašanja u slučaju promene zdravstvenog stanja. Tokom perioda vanrednog stanja u Republici Srbiji i obustave treninga niko od igrača prvog tima ne sme da napusti zemlju - objasnili su crno-beli.

PROČITAJTE JOŠ: Fudbal stao i u Mađarskoj, Rusi sutra donose konačnu odluku

Jedan od onih kojima ova situacija sigurno nikako ne odgovara je napadač Partizana Bojan Matić, koji je i protiv Voždovca nastavio golgetersku seriju.

- Bilo bi mi žao da se prekine, mislim da smo ušli u sjajnu formu. Čuvajte se, čuvajte druge, vodite računa o higijeni, slušajte sva uputstva i nadam se brzom povratku na teren i dnevnim aktivnostima - istakao je Matić.

TRENINZI KOD KUĆE
VEZISTA crveno-belih Branko Jovičić kaže da je počeo sa kućnim treninzima.
- Shvatili smo ozbiljno situaciju i povukli se posle subotnjeg meča sa Napretkom. Poštujemo preporuke stručnjaka i ostaje nam samo da treniramo kod kuće, moguće su pojedine vežbe. Ne zna se kada ćemo moći ponovo na teren - kaže Jovičić.