DETALj iz 42. minuta jednog od najlošijih večitih derbija koji je odigran u Beogradu danasje bio predmet polemika fudbalske javnosti. Desnog beka Zvezde Marka Gobeljića je tada lopta udarila u ruku, pošto se odbila od Takuma Asane. Gobeljić je prethodno odgurnuo Partizanovog Japanca, dok je lopta letela ka njima.


Nekadašnji srpski arbitar i dugogodišnji stručni konsultant Raka Đurović danasje, za "Novosti", prokomentarisao sporni detalj.


PROČITAJTE JOŠ: Partizan ima zamerke na suđenje: Lukić nije svirao penal za igranje rukom u kaznenom prostoru Zvezde (VIDEO)


- Ovo je situacija koja ne sme da se zanemari i sigurno je za detaljnu analizu. Odbrambeni igrač Zvezde u prvom momentu pravi nedozvoljenu radnju, kada rukom gura napadača Partizana. Tim potezom je prvo napravio prednost u odnosu na protivnika, ne vodeći računa o svakom detalju te radnje. Odmah zatim lopta udara Zvezdinog igrača u ruku, a oba ova detalja su podložni sankcijama - kaže Đurović.


Ostaje da vidimo šta će zvanični eksperti iz sudijske organizacije FSS reći o detalju iz 42. minuta koji je postao aktuelan tek dan posle 162. derbija.