Srpski reprezentativac Dušan Tadić bio je u januarskom prelaznom roku na meti Barselone, ali je na kraju ostao u Ajaksu. Sjajni vezista je, uoči utakmice šesanestine finala Liga Evrope protiv Hetafea, prvi put dao svoje viđenje neostvarenog transfera na “Nou Kamp”.

- Nisam bio iznenađen što je Barsa želela da me pozajmi na šest meseci, jer verujem u sebe i imao sam odličnu prethodnu sezonu – rekao je Tadić i dodao:

-Rekao sam hiljadu puta da je Ajaks moj klub i da nema razloga da idem u Barselonu, jer u Amsterdamu imam sve što želim. Ujedno sam pod ugovorom do 2026. godine.

Posle prošlosezonskog učešća u finalu Lige šampiona, “kopljanici” su ove završili učešće u elitnom takmičenju posle prve faze, pa će u jesenjoj polusezoni pokušati da se domognu trofeja u drugom po jačini klupskom takmičenju na Starom kontinentu.

- Naravno da svi želimo da igramo u Ligi šampiona, Ajaks pripada tom takmičenju. Ali, evropski fudbal je evropski fudbal i imamo veliku šansu za novo dokazivanje u velikom takmičenju, pred očima celog sveta. Ako smo gladni uspeha, mogli bismo da napravimo veliki uspeh. Ajaks je to pokazao 2017. godine, kada je došao do finala Lige Evrope – rekao je Tadić, pre nego što je najavio pohod sve trofeje.

- Naš cilj za ovu sezonu je tripla kruna. Ajaks uvek ide na najviše ciljeve. Posle nesrećnog ispadanja iz Lige šampiona, sada nam je plan da osvojimo domaću titulu, domaći kup i Ligu Evrope. Bio bi to fantastičan uspeh na dar našim navijačima. Neće biti lako, ali ići ćemo korak po korak. Ako osvojimo samo duplu krunu, biće i to uspeh iznad uobičajenog.

Tadić je ove sezone do sada zabeležio 14 golova i 20 asistenciju u svim takmičenjima. Mnogi su to protumačili kao slabiju formu nego prošle godine.

- Sigurno je da mogu bolje, ali to važi za sve nas. Prošla sezona je bila fenomenalna, pa sada svi imaju veoma visoka očekivanja od mene. Sa devet golova i 14 asistencija (u domaćem prvenstvu, prim. aut.) nemam tako lošu statistiku, mada to nije nešto čemu pridajem veliku važnost. Nekad može da se doprinese ekipi i bez pogodaka i “nameštanja” golova - zaključio je Dušan Tadić.