Fudbalska braća na koje su klubovi trošili najviše novca: Tandem Azar nije na prvom mestu

V.N.

28. 01. 2020. u 22:27

Фудбалска браћа на које су клубови трошили највише новца: Тандем Азар није на првом месту

Džordan Lukaku Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Na tronu je tandem Lukaku, drugi su Mbape i Ekoko, a tu su još Gonzalo i Federiko Iguain, kao i Lukas i Teo Ernandez. Eden i Torgan tek treći

BRAĆA po dobrom fudbalu i odličnoj zaradi. U najpopularnijem sportu na svetu veliki broj igrača je u bliskim rodbinskim odnosima, pa je poznati sajt "Transfermarkt" izdvojio "burazerske tandeme" koji su ostvarili najveće finansijske transfere do sada u karijeri.


Prvo mesto pripalo je braći Lukaku, za koje su klubovi u dosadašnjim transferima platitili ukupno obeštećenje 207,56 miliona evra. Naravno, lokomotiva u ovom paru je novi napadač Intera Romelu, pošto su za njega klubovi izdvojili 203,56, a samo preostalih četiri za njegovog mlađeg rođenog brata Džordana Lukakua iz Lacija.


PROČITAJTE JOŠ:Inter predstavio Eriksena: Divno je biti ovde


Vicešampioni na ovoj listi su Kilijan Mbape i njegov brata Žires Kembo Ekoko (32) iz turskog Bursaspora. Oni nisu u krvnom srodstvu pošto je Mbapeova porodica usvojila Ekokoa kada je kao mali došao u Francusku iz Konga, bez roditelja. Od ukupne vrednosti 183,7 miliona evra čak 180 "otpada" na Kilijana, pošto ga je za toliko novca pazario PSŽ od Monaka, a u međuvremenu vrednost mu je porasla na 200 miliona i on je po tome trenutno broj jedan u svetu fudbala.


Treća pozicija je rezervisana za "familiju Azar" - 170,5 miliona. Kod Edena i Torgana postoji veći balans pošto je za asa Reala do sada potrošeno 170, a njegovog rođenog brata iz Dortmunda 35,5.


U prvih pet su još Argentinci Gonzalo (Juventus 159 m) i Federiko Iguain (Kolumbus, 2,48 m) kao i Francuzi Lukas (Bajern 80 m) i Teo Ernandez (Milan, 44 m).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije