Propust PR službe Zvezde doveo do nesporazuma na pripremama: Trening zatvoren, novinari nasamareni

Z. Ćorović

28. 01. 2020. u 20:10

Пропуст ПР службе Звезде довео до неспоразума на припремама: Тренинг затворен, новинари насамарени

Dejan Stanković Foto: M. Vukadinović

Predstavnici sedme sile će ubuduće moći normalno da dolaze na treninge, a ovog puta to nije bio slučaj zbog velikog propusta

ZANIMLjIVA novina na pripremama Crvene zvezde u Antaliji. Današnji popodnevni trening crveno-belih bio je zatvoren za javnost, pa je petnaestak novinara koji izveštavaju iz Turske ostalo iznenađeno ovim potezom koji se nije praktikovao u vreme Vladana Milojevića, a ni ranije kada je u pitanju pripremni period.


Prvo se pomislilo da je razlog zatvaranja treninga to što je Dejan Stanković imao nameru da ne otkriva sve karte pred sutrašnji (15.30, TV Arena) prijateljski meč sa skopskim Vardarom, čak se čulo da će se ova praksa nastaviti i narednih dana kada se budu uigravale taktičke varijante za novu sezonu.


PROČITAJTE JOŠ:Degenek želi da ostane u Zvezdi


Međutim, kasnije je stiglo obrazloženje da će predstavnici sedme sile ubuduće moći normalno da dolaze i posmatraju treninge, a da danas nisu bili u prilici da rade svoj posao zbog propusta klupske PR službe. To i nije čudno, jer već neko vreme ova služba, koja ima zadatak da promoviše prave vrednosti velikog kluba kao što je Crvena zvezda, obavlja zadatke na svoju ruku i bahato, sa jasnom strategijom da bi novinari koji prate klub morali da prenose i pišu samo što im PR servira.


Naravno, sa druge strane i Dejan Stanković ima pravo da sakrije neke adute ako želi, jer ne moraju sve informacije sa treninga da budu dostupne. Ipak, ovoga puta odluka da se eskiviraju izveštači nije bila njegova.


Ono što se vidi iz cuga je to da je Stanković od prvog dana ušao sa velikom energijom i strašću u posao. Nije se lomio kada je trebalo da se preseče sa odstranjivanjem iz ekipe nezainteresovanog La Pare, pre toga je bez trunke sentimentalnosti "precrtao" Kanjasa i Žandera. Nije bilo popusta prema strancima iako je samo dosolio na prethodne rane, odnosno potvrdio loš izbor sportskog sektora, pošto je jasno da je većina letošnjih pojačanja ispao čist promašaj.


Stanković je na prvoj utakmici sa poljskom Arkom dinamično vodio utakmicu sa klupe, uz mnogobrojne glasne savete i korekcije. U toj pobedi od 3:2 izveo je dve ekipe i dve različite formacije, u prvom poluvremenu 4-4-2 u drugom 3-5-2. Sigurno će biti zanimljivo šta je novo spremio za današnji meč sa Vardarom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

vojislav ilic

29.01.2020. 00:46

Hvala bogu da neko zvanicno iz Zvezde kaze da sportski sektor-Mitar- Mrkela sve sto je uradio od kada je dosao u CZ bilo naopacke i da bi sada bio red da neko iz uprave napravi pravi potez, uz punu zahvalost Mrkeli za svoj doprinos koji je dao kao igrac, Mrkelu skloni na neko drugo radno mesto da vise ne praviogromnu stetu koju donosi CZ, kada on sam to vec nece da ucini.