Bešiktaš već na polusezoni može polako da se okreće planovima za sledeću, pošto posle poraza od lidera šampionata Sivasa pred svojim navijačima, zaostaje već 10 bodova za prvoplasiranim timom.

Sivas je protiv istanbulskih crno-belih slavio 2:1, a velikog udela u trijumfu gostiju ima i malerozni golman Loris Karijus, na čiju dušu ide prvi gol gostiju. Naime, u sedmom minutu meča Ješiliurt je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, malo iskosa sa leve strane. Karijus je krenuo ka prvoj stativi, uvideo je da lopta ide u drugu stranu i pokušao da se vrati, ali je ostao kratak, pa mu je ona ispod ruku otišla u mrežu.

Srpski reprezentativac Adem Ljajić se u 33. minutu najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju, i sprveo loptu glavom u gol, posle nesigurne intervencije golmana gostiju na slobodnjak Buraka Jilmaza, ali je Mustafa Jatabare u 45. minutu rutinski iskoristio sjajno proigravanje saigrača između i iza leđa defanzivaca Bešiktaša, kojem ni igrač više u poslednjih pola sata susreta nije pomogao da izbegne poraz.