NEŠTO više od dva meseca je ostalo do meča polufinala baraža za EP 2020. između Norveške i Srbije u Oslu (26. mart), ali naš selektor Ljubiša Tumbaković već je dobio temu za razmišljanje "kako zaustaviti napadače domaćih".

U subotu, centarfor "vikinga" Erling Haland je postigao het-trik za Borusiju Dortmund protiv Augzburga (5:3) na debiju u Bundesligi, a u nedelju je trostruki strelac bio i saigrač iz nacionalnog tima Aleksander Sorlot za Trabzon protiv Kasimpaše (6:0).

Tinejdžer Haland (19) nastavio je gde je stao. U jesenjem delu sezone je za austrijski Salcburg dao 28 golova na 22 susreta, a već na startu u nemačkom šampionatu je popravio ionako sjajan prosek.

- Debi je bio odličan - rekao je Haland, koji je među "milionere" stigao u transferu vrednom 20 miliona evra. - Očigledno je da sam u fantastičnom klubu, i uživanje je nastupati uz ovako dobre saigrače.

Poput Halanda, raspucan je bio i 24-godišnji Sorlot, koji je na pozajmici iz Kristal palasa. U 18. kolu turskog šampionata je razbio Kasimpašu i sa 15 golova je izbio na prvo mesto liste strelaca u prvenstvu. Zajedno, u svim takmičenjima, "džinovi" Haland i Sorlot (visoki 194 i 195 cm) su zasad postigli čak 49 pogodaka u 2019/2020.