STADION Partizana čeka na novi izgled, a posle jučerašnje sednice Skupštine grada Beograda, načinjen je prvi korak ka umivanju i sređivanju "hrama fudbala" kako pristalice zovu fudbalsko zdanje u Humskoj. Crno-beli su pre petnaestak dana predali zahtev, a na osnovu predloga Gradskog veća Beograda Skupština je usvojila predlog za izradu detaljne regulacije Sportskog kompleksa "Partizan".

To praktično znači da je priča oko rekonstrukcije fudbalskog doma crno-belih došla dotle da u Partizanu sa dobijenom dozvolom mogu da započenu izradu arhitektonskog rešenja, radova na stadionu, posle čega slede konkretizacija i sređivanje objekta u Humskoj.

- Dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću, zbog činjenice da je brzo usvojen predlog za izradu detaljne regulacije. Na nama je sada da radimo punom parom, spremimo projekat i što je pre moguće počnemo s radovima - rekao je generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Prema idejama koje još nisu pretočene u konkretan projekat novog izgleda Partizanovog fudbalskog zdanja, u planu je pokrivanje stadiona uz dodavanje još jednog "prstena", s obzirom na to da se radi o starom stadionu. Takođe, "hram" bi trebalo da dobije novi sportski blok, svlačionice će biti izmeštene sa dosadašnjih pozicija, tribine će biti potpuno renovirane, teren će imati grejače.

RADOVI OD PROLEĆA
ONO što navijače Partizana svakako najviše zanima jeste kada će konačno "zabrujati mašine" u Humskoj. S obzirom na to da je prvi korak učinjen već u septembru i da sada slede arhitektonska rešenja, realno je da prvi radovi počnu u martu naredne godine.