Zvezdin oproštaj od Bate: Uvek je bio uz svoj klub, pomogao kada god je mogao

Novosti online

23. 05. 2016. u 13:10

Svi u crveno-beloj porodici, čiji je i Bata bio član sa velikom tugom su primili ovu informaciju. Izgubili smo velikana kulture svetskog formata, ali i iskrenog i velikog zvezdaša

Звездин опроштај од Бате: Увек је био уз свој клуб, помогао када год је могао

Velimir Bata Živojinović foto: Tanjug

Velikan jugoslovenskog i srpskog glumišta Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u Beogradu. Porodici sjajnog glumca saučešće je izrazila i Crvena zvezda, čiji je Bata veliki navijač i član Skupštine fudbalske sekcije crveno-belih.

- Svi u crveno-beloj porodici, čiji je i Bata bio član sa velikom tugom su primili ovu informaciju. Izgubili smo velikana kulture svetskog formata, ali i iskrenog i velikog zvezdaša koji je uvek bio uz svoj klub.

Bata Živojinović je u mladosti trenirao fudbal u Crvenoj zvezdi. U intervjuu za nekadašnji sportski list „Tempo“, Živojinović je svojevremeno rekao:

- Nisam bio dovoljno ambiciozan. Neko vreme sam trenirao s fudbalerima Zvezde. Izdržao sam mesec dana, a onda sam zbog totalne iscpljenosti proveo tri meseca na lečenju! Mislim da je život sportista, posebno fudbalera, veoma težak i neizvestan i zato sam uvek na njihovoj strani. Navijač sam Zvezde. Smatram da ima mnogo zajedničkog između nastupa u filmu i nastupa na sportskim priredbama, i sport i film vezani su za spektakl, pa nije čudo da su neki istaknuti sportisti postali uspešni glumci".

Koliko je voleo Zvezdu svedoči podatak da je i njegov sin Miljko, trenirao fudbal u našem klubu. Pritom naš Bata je dugo bio član skuštine kluba i svesrdno pomagao kada god je mogao – stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu FK Crvena zvezda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

krsma

24.05.2016. 00:58

tipicno ciganski i u ovom tuznom trenutku mrtvog coveka uvlaciti u glib,dovoljno je sto je bio navijac