Od dolaska Vilfreda Bonija iz Svonsija sve se okrenulo naopako za Stefana Jovetića. To je dokazao i menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini koji nije uvrstio crnogorskog napadača na listu igrača na koje računa za eliminacionu fazu Lige šampiona. Umesto njega je stavio upravo Bonija, a to je naljutilo Stefana koji već razmišlja o odlasku iz kluba
- Menadžer me je "ubio" ovom odlukom. Osećam da zaslužujem mesto u timu i drugi se slažu sa tim, kažu mi da sam dobar igrač, ali se očigledno Pelegrini sa tim ne slaže. Razočaran sam, jer mislim da je to pogrešna odluka. Zaslužujem da budem na tom spisku. Ovde sam došao da bih igrao u elitnom takmičenju, pokušao sam da razgovaram sa njim, ali nije želeo da me sluša - objašnjava Jovetić.

Na sve ovo napadač gleda kao jasnu poruku da treba da ode.
- Možda je ovo poruka o tome šta menadžer želi od mene. Teško je biti fokusiran na svoju igru kada se ovakve stvari dešavaju, ali sam profesionalac. Hoću da dokažem da mogu da igram važnu ulogu u timu. Svestan sam da da je ovo naporan period za mene, ali moram da nastavim da radim naporno.

Prema njegovim rečima, nije postojao nikakav nagoveštaj da će biti izbačen sa spiska.
- Celu nedelju sam proveo razmišljajući o meču sa Barselonom. Pomogao sam timu da prođe grupu i zbog toga sam nesrećan. Igrao sam dobro kada god sam dao šansu, jer realno nisam dobijao veliku minutažu ove sezone. Tačno je da sam bio povređen, ali su i drugi bili povređeni - zaključio je Stefan Jovetić.