Nova ekranizacija Mir Jam

T. Loš

20. 09. 2013. u 12:46

"Košutnjak film" počeo snimanje melodramske serije "Samac u braku", po romanu Mir Jam. Režiju radi Ivan Stefanović, a u glavnom ulogama su Miloš Biković i Brankica Sebastijanović

HOĆE li "Samac u braku" - serija koja se snima prema istoimenom romanu, doživeti istu popularnost kao i prethodne tri ekranizacije dela Milice Jakovljević - Mir Jam, videćemo početkom naredne godine kada bi trebalo da počne emitovanje. Ono što je izvesno jeste da su prvi kadrovi već urađeni i da ekipa "Košutnjak filma" ovih dana vredno snima u Beogradu.

Iako smo navikli da uz ovakve romansirane priče vidimo ime Zdravka Šotre, režiju nove serije potpisuje Ivan Stefanović ("Bela lađa", "Cvat lipe na Balkanu", "Lift"...). Ni glumačka podela nije ista. Ivana Bosiljčića i Slobodu Mićalović, koji su bili zaštitna lica Šotrinih ostvarenja, nasledili su Miloš Biković i Brankica Sebastijanović.

Zoran Janković, direktor "Košutnjak filma", zadovoljan je kako se novi dvojac snašao. I još otkriva:

- Radnja serije, čiji je scenario adaptirala Milena de Polo, smeštena je u tridesete godine prošlog veka. U pitanju je, kao i prethodno ekranizovana dela Mir Jam ("Ranjeni orao", "Greh njene majke" i "Nepobedivo srce") klasična melodrama. Ovo je priča o ljubavi Ljiljane i Radmila. Serija prikazuje mlade supružnike koji ne dele postelju, ali su prinuđeni da pred drugima glume idiličan bračni život.

Posle Beograda i studija "Košutnjak filma", ekipa se seli u Sremske Karlovce - lokaciju koja će, kaže Janković, verno dočarati epohu u kojoj se dešava radnja. Snimanje bi trebalo da se završi u novembru, a premijerno prikazivanje zavisi od TV Prva, na kojoj će serija (od osam epizoda) biti emitovana.

Osim Miloša i Brankice, u seriji igraju: Vesna Stanojević, Dušanka Stojanović, Milena Vasić, Vanja Milačić, Predrag Smiljković, Igor Pervić, Uroš Jakovljević, Nikola Ranđelović...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije