Film „Mamaroš“ na HBO

A. P.

23. 08. 2013. u 07:36

Poznati filmski kanal otkupio prava na film Momčila Mrdakovića

REDITELj Momčilo Mrdaković poslednjih dana dobija samo lepe vesti koje se tiču njegovog debitantskog filma „Mamaroš“. Ovo ostvarenje dobilo je nagradu publike na nedavno održanom festivalu u Vrnjačkoj Banji, a u isto vreme kompanija za svetsku prodaju filma „Vajld banč“ obavestila je Mrdakovića da je poznati kanal HBO otkupio prava na prikazivanje „Mamaroša“.

- To je veliki uspeh, jer je reč o najprestižnijoj svetskoj televiziji. Zahvaljujući HBO kanalu, „Mamaroš„ će biti prikazan u 37 zemalja. Od kada su smisli koncept sa „Sopranovima“, da ulažu u TV serije kao Holivud u filmove i da budu smeliji u tematici, niko im nije ravan - kaže Mrdaković za „Novosti“.

Autor je prezadovoljan početnim reakcijama na film koju tek 15. oktobra očekuje srpska bioskopska premijera.

- Najinteresantnije i najvrednije je što se „Mamaroš„ sviđa publici, iako nije uobičajeni „film za mlade“, sa scenama borbi, pucnjave i drugog ludila. To je priča o normalnim ljudima u nenormalnim situacijama - objašnjava Mrdaković.

Ustupanjem prava HBO kanalu, sa prethodnom prodajom u 13 bliskoistočnih zemalja, ali i u Rusiji, Južnoj Koreji, Nemačkoj, Mađarskoj i Crnoj Gori, osigurano je prikazivanje „Mamaroša“ u 56 zemalja.

- Nije loše za „otpisani film i film sa nedozvoljenom tematikom“ o ratu, izbeglištvu, a u svemu tome simpatični ljudi - Srbi - kaže Mrdaković.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije