ČETVRTA sezona rijaliti programa „Veliki brat“ je počela u nedelju uveče. Kuća u izmenjenom izdanju dočekala je 16 takmičara iz Hrvatske, Makedonije, BiH, Crne Gore i Srbije koji će u njoj živeti 106 dana i boriti se za nagradu od 150.000 evra, a prvo izbacivanje planirano je već za ponedeljak ujutru. Inače, tri ukućanina našla su se u posebnom delu kuće, nazvanom „smetlište“, za koji preostali stanari ne znaju, pa samim tim ni za njihovo učešće.

U kuću “Velikog Brata” su se uselili Džordž Rkman, Bojana Stojković, Horvat Čagelj, Marijana Čvrljak ,Nikola Nemešević Nemeš, Duško Bogdanović, Soraja Vučelić, Mila Tokić, Dragana Strahinić, Nikola Maurović, Slavica Đulejić, Nirmal Kukić, Milan Grahovac, Ema Šuker, Dražen Bogdan i Nikola Natevski. Dok je ukućane dočekivala Marijana Mićić, njena koleginica iz Hrvatske, Antonija Blaće je dovela atmosferu do usijanja dosetkama, ali i sitnim lažima kojima je obmanjivala takmičare.

Prvi ukućanin koji je ušao je Džordž Rkman (39) iz Nju Kastla (Engleska), koji ima srpske korene. Po zanimanju je taksista i za njega mušterije imaju samo reči hvale. Džordž ima šestoro dece. Obožava žene. Bojana Stojković (25) je drugi ukućanin koji je kročio u kuću. Ona dolazi iz Beograda i odbojkašica je. Volela bi da je muškarac , što i nije za čuđenje jer je poznata kao žena koja voli da se obračunava sa sportskim sudijama.

Nekoliko trenutaka kasnije, Marijana je pokazala novi deo kuće koji izgleda kao smetlište u kojem će boraviti nekoliko ukućana, posle čega je takmičar iz Splita, Horvat Čagalj (33) morao da se spusti levkom pravo u đubre. Za taj deo kuće, takmičari u “pravoj” kući ne znaju da postoji. Ukućani na “smetlištu” ne mogu biti nominovani, ali će spavati u autobusu, hrana će im stizati u vidu otpadaka od ostalih ukućana koji žive u kući. ”Smetlari” će na televizoru moći da prate uspone i padove ostalih takmičara.

Ukućanka koja je ostavila bez daha ostale stanare je Marijana Čvrljak (27), koja dolazi iz Šibenika. Majka je dvogodišnje devojčice, a udata je za mornara. Voli da popije koju „čašicu“. U kuću je ušao i Nikola Nemešević Nemeš (22), operski pevač iz Beograda. Svirao je u nekoliko bendova, a astrolozi su mu rekli da treba da školuje svoj glas jer će od njega živeti. Veliki je zavodnik.

Da ukućanima neće biti sve potaman bilo je jasno kada je ušao Duško Bogdanović iz Svrljiga. Po zanimanju je poljoprivrednik, a već je učestvovao u rijalitiju “Menjam ženu". Sa njim je u “topli dom” ušla i Soraja Vučelić (24), student psihologije. Poreklom je iz Hrvatske, ali trenutno živi u Beogradu.

Dve učesnice, Mila Tokić i Dragana Strahinić, su ipak morale da se izbore za ulazak u kuću pa su se trkale. Prva na cilj je stigla Mila Tokić ( 21) koja je pristigla iz Zagreba. Ona je majka petogodisnje devojčice i za sebe kaže da je prava “pantera”. Milina rivalka koje je izgubila trku, Drgana Strahinić (27) je ipak ušla u kuću, ali u deo koji je pretvoren u smetlište. Ona je po zanimanju kozmetičar, ali se bavila manekenstvom.

Nikola Maurović (21) je ušao zajedno sa Slavicom Đulejić (43). Nikola je student i u životu nema uzore. Živi u Jablenovcu, a rođen je u Nemačkoj. Slavica se bavi taksiranjem i ima četvoro dece, a dolazi iz Smedereva.

Da serijal nosi sa pravom ime “Ljubi bližnjeg svog” postalo je jasno kada je ušao Nirmal Kukić (25) iz Tuzle. On je naseo na Antonijine “laži” pa je završio u "smetlištu". Nirmal studira u Beogradu na Faklutetu za organizovani kriminal, na odseku za terorizam. Posle njega, ruku pod ruku su ušli Ema Šuker (20) koja dolazi iz Zagreba i Milan Grahovac (31) iz Sombora. Milan studira na pravnom fakultetu, a javni posao mu nije stran jer je radio na spotu Jelene Tomašević.

Ukućanima neće nedostajati šale, jer je u kuću ušao, Dražen Bogdan (47) iz Hrvatske. Po zanimanju je vatrogasac, a za sebe kaže da će stanare “zasmejavati do suza”. Nikola Nateski (20) dolazi iz Makedonije, student je, a bavi se i modelingom. Ranije je radio kao striptizer.

Kada su se takmičari upoznali, Veliki brat ih je pozvao u ispovedaonicu i saopštio im pravila. On ih je obavestio da će nagrada pobedniku biti povećana i iznosiće 150.000 evra. Rekao im je i da se ta cifra može smanjiti ukoliko ne budu strogo poštovali pravila.Ono što je stanare ostavilo u neverici je da jedan učesnik mora da napustii takmičenje već u ponedeljak ujutru.