POBEDNIK prve sezone rijaliti programa „Dvor“ je reper Ivan Ivanović Đus. Posle 54 dana provedena na srednjovekovnom imanju, Đus je otišao kući bogatiji za 60 hiljada evra. Pedeset hiljada mu je pripalo kao pobedniku rijalitija, a još 10.000 evra kao dvoraninu koji je imao najviše zlatnika.

Đus je sa 50,69 % ubedljivo ostavio iza sebe drugoplasiranog pevača Danijela Pavlovića koji je imao 20,34 % glasova. Ivan je pokazao kako se štedi, te je ispred zatečene Lepe Lukić koja je izbrojala 187 zlatnika, Đus izneo tri vrećice u kojima se nalazilo 344 dukata.

Prvi superfinalista koji je napustio rijaliti je manekenka Nina Vorkapić. Prema glasovima publike, ona je imala najmanje glasova od preostalih takmičara. Nina je vidno razočarana napustila srednjovekovno imanje.

- Milsim da nisam bila zla – rekla je Nina u studiju. – Bilo mi je jako teško u rijalitiju. Jocu volim kao prijatelja i želim mu sve najbolje. Što se tiče Stojana videćemo kad sve ovo prođe šta će biti sa nama.

Pre nego što je Nina napustila imanje, Ognjen je saopštio ukućanima da se Ćema, Vanesa, Deni i Urška ne takmiče za pobedu i da su bili na tajnom zadatku.

Drugi takmičar koji je ostao bez nagrade je Bebi Dol. Preostali dvorani su je ispratili uzvikujući njeno ime, ali je Bebi dobila veliki aplauz i od publike kada je kročila u studijo.

- Ne mogu reći da sam ponosna na sebe, ali sam sada mirna – rekla je Bebi Dol. – Nisam očekivala pobedu, jer sam ja jedna prilično svesna osoba i nisam igrala na to da budem prva. Težila sam ka tome da ukućanima budem dosadna jer ih je to izluđivalo.

Pevač Nemanja Nikolić je treći superfinalista koji je napustio dalju borbu za prvo mesto.


- Ako ste hteli da me pitate za provod u đakuziju sa Ninim i Urškom, mogu vam reći da ono što se desilo ispod mehurića neka tamo i ostane – našalio se Nemanja. - Poljubac sa Bokijem 13 mi nije smetao jer je on moj drug i brat.

Četvrti takmičar koji je napustio superfinale je pevačica Lepa Lukić. Žena koja je obeležila šou i uspešno parirala mlađim učesnicima nije razočarana što nije pobedila.

-Dragana mi se izvinila za ono što je mi je uradila – komentarisala je Lepa. – Niko mi nije smetao i svi su bili odlični. Moram da kažem da mi je Stojan postao ljubimac tokom šoua i njega najviše volim.