Megan Markl: Kraljevska porodica nije me zaštitila od medija

Tanjug

četvrtak, 02. 07. 2020. u 23:20

Меган Маркл: Краљевска породица није ме заштитила од медија

Foto EPA

Supruga britanskog princa Harija, Megan Markl, smatra da, u vreme kada je bila trudna, od kraljevske porodice nije dobijala zaštitu od lažnih napisa u medijima
Supruga britanskog princa Harija, Megan Markl, smatra da, u vreme kada je bila trudna, od kraljevske porodice nije dobijala zaštitu od lažnih napisa u medijima, što joj je, kako tvrdi, prouzrokovalo emocionalne i psihičke poteškoće.


Ovi navodi izneti su u novim dokumentima koje je njen pravni tim nadležnom sudu podneo u parnici koju vodi protiv lista "Mejl on sandej" i kompanije u čijem je vlasništvu list, izveštava "Skaj njuz".


Tridesetosmogodišnja vojvotkinja od Saseksa istakla je da joj institucija britanske monarhije nije pružila zaštitu pošto je postala "predmet velikog broja lažnih i štetnih članaka" objavljenih u štampi tokom njene trudnoće, što je, kako navodi, kod nje izazvalo ogromne emocionalne probleme i narušilo njeno psihičko zdravlje.


Megan je protiv lista i kompanije podnela tužbu zbog članka u kojem su objavljeni delovi rukom pisane poruke koju je ona 2018. godine uputila svom ocu Tomasu, sa kojim nije u najboljim odnosima.


Prema tvrdnjama advokata vojvotkinje, objavljivanjem članka narušena je njena privatnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije