Starim asovima ne fali inspiracija: Đole, Masimo i Đuro „izbacili” nove pesme

M. Ćunković

sreda, 03. 06. 2020. u 09:09

Старим асовима не фали инспирација: Ђоле, Масимо и Ђуро „избацили” нове песме

Foto ATA Images

Đorđe Balašević, Masimo Savić i "Bombaj štampa" obradovali obožavaoce pesmama. Novosađanin se udružio sa tamburašima, Masimo će u junu pevati u Beogradu

MNOGI muzičari su širom sveta, dok su im obustavljene koncertne aktivnosti zbog pandemije virusa korona, autorski bili aktivni, pa je takva situacija i u našem regionu.

Kreativnosti nije manjkalo ni kod mladih izvođača i bendova, ali ni kod starih asova. Konkretno, ovih dana, publiku su novim singlovima počastili Đorđe Balašević, Masimo Savić, Branko Đurić Đuro i njegov bend "Bombaj štampa"...

Na "Instagramu" je nedavno objavljena Balaševićeva slika iz studija, sa tamburašima, tek toliko da se "zagolicaju" fanovi, a onda je u ponedeljak svetlo dana ugledala zajednička pesma "Hej, lega". Potpisuju je, kako je duhovito navedeno, "Gospon tamburaši" i DJ Olle B.

Balašević je kompletni autor ove pesme, koja govori o ljubavi prema jednoj Slavonki, a njegov je i aranžman. Panonski mornar je već izveo uživo numeru na početku koncerta u Osijeku, 20. decembra prošle godine.

Masimo Savić, posle uspešnog albuma "Sada" (2018), koji je doneo niz hitova, obradovao je publiku novim singlom "Mali krug velikih ljudi". Autor pesme je Ivan Dečak, frontmen grupe "Vatra". Tandem je tako ponovio saradnju koja je prvobitno rezultirala duetskim hitom "Nama se nikud ne žuri". Uskoro sledi i spot za novu pesmu, a režiraće ga Savićev stari saradnik, Radislav Jovanov Gonzo. O numeri "Mali krug velikih ljudi", koja je, doduše, ranije nastala, ali se savršeno uklopila u aktuelnu situaciju, Masimo kaže:

- Ona donosi dozu optimizma koji nam je, u ovim trenucima, toliko potreban. Nju mi je Ivan poslao dosta pre ovih nesreća koje su nas zadesile - pandemije, zemljotresa... Kao da je naslutio da će doći trenutak kad ćemo posebno da cenimo ono najvažnije - mali krug velikih ljudi, krug naših najmilijih.

Sarajevska "Bombaj štampa" je, posle uspešnog singla "Samo lagano", objavljenog početkom 2019, za leto prošle godine najavljivala novi album "Udari me nečim", međutim, priča se odužila, pa je tek sada predstavljena naslovna pesma. Branko Đurić, Nedim Babović i ekipa planirali su pre nekoliko meseci da urade spot, međutim, zbog vanrednog stanja, ekranizacija pesme je odložena do daljeg. Pesmu "Udari me nečim", koja donosi klasičan rokenrol zvuk "Bombaj štampe", uz melodiju koja lako ulazi u uho i pamtljiv refren, grupa je već izvodila na nekim koncertima.

MASIMO U JUNU U "BITEF ART KAFEU"

POPUŠTANjE mera i polako vraćanje koncertnih događaja, makar u manjim prostorima i pred manjim brojem ljudi, obradovaće Masimove fanove u Beogradu. Savić će 27. i 28. juna zapevati u svojoj tradicionalnoj bazi na otvorenom - letnja scena "Bitef art kafea" na Kalemegdanu. Ulaznice za sektor bliže bini koštaju 2.000 dinara, a za deo dalji od pozornice 1.500 dinara. Sve karte su za stajanje. Moguće su i rezervacije stolova i separea, ali samo posle kupovine ulaznica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije