JEDNA od pet najpoznatijih bugarskih manekenki i televizijskih voditeljki, Daniela Boračova, diplomirani producent, pre 16 godina zaljubila se u našu prestonicu i rešila da tu i ostane. I nije se pokajala, naprotiv! Tako je pre sedam godina osmislila emisiju "Desetku" koju vodi subotom na televiziji Grand.

Mada joj sada nedostaju snimanja i kamere, svesna je, kaže, za "Novosti", da nije jedina kojoj teško padaju novi životni uslovi, nametnuti vanrednim stanjem i kućnim karantinom.

- Moramo da budemo strpljivi i disciplinovani, kako bi sve ovo što pre prošlo - poručuje Daniela, i primećuje. - Najviše mi smeta osećaj ograničenja slobode, ali svesna sam da je to jedini način da se ova strašna epidemija suzbije i zaustavi.

* Kojim aktivnostima se bavite u svoja četiri zida?

- Dane u karantinu pokušavam da ispunim stvarima u kojima uživam, a za koje najčešće nemam vremena u normalnim okolnostima. Spremam zdrave obroke za moju porodicu, smišljam, kreiram i isprobavam nove recepte, a moj suprug i ćerka ih sa zadovoljstvom testiraju. Deo dana obavezno posvetim fizičkoj aktivnosti u kućnim uslovima. To je inače deo moje dnevne rutine, ali sada ne mogu u teretanu i trener mi šalje vežbe, koje mogu da radim kod kuće.

* Ima li načina da se lakše prebrodi ova situacija?

- Mnogo mi je drago što svi imamo taj, fenomenalni, smisao za humor i šalu. Tako se sve lakše prebrodi. U konstantnom sam kontaktu sa prijateljima i kolegama. Bodrimo jedni druge, razmenjujemo šaljive poruke i snimke.

* Hoćete li se drugačije ponašati kada prođe epidemija?

- Potrudiću se da imam više vremena za druženje sa dragim ljudima i neću uskoro poželeti da provedem dan u pidžami, kao što mi se dešavalo ranije. Sad mi je toga preko glave. Mislim da će nas ova situacija sve naučiti empatiji, disciplini i strpljenju. Ovo nam je opomena da ne shvatamo sve zdravo za gotovo. Kada se sve završi i vratimo se normalnim životima bićemo, nadam se, bolji ljudi.

* Šta biste savetovali našim čitaocima?

- Dragi ljudi, ostanite kod kuće, zadržite pozitivan duh i pokušajte da uživate u ovom odmoru, koji smo dobili kad mu vreme nije. Čuvajte sebe, da biste sačuvali i druge, kako bismo se što pre vratili normalnom životu.


IZDRŽAĆEMO I OVO, BEOGRADE

DANIELA Boračova nam je otkrila kako neguje optimizam u uslovima zabrane kretanja i samoizolacije.

- Jutros, kada sam pogledala kroz prozor i ugledala plavo nebo, sunce i puste ulice, suze su mi krenule. Moj divni, ludi, ubrzani, bučni Beograd je utihnuo. A onda sam pomislila, izdržaćemo i ovo, Beograde moj lepi, i opet će ulice biti pune srećnih ljudi, koji negde jure i žure.