Osim nezaboravnih epizoda, „Južni vetar“ donosi i prave muzičke hitove! Među njima je i pesma „Oluja“ koju izvodi Teya Dora.


Zvezde serije „Južni vetar“ nisu samo popularni Maraš (Miloš Biković) i Baća (Miodrag Radonjić), već i pesme kojima se završava svaka od epizoda. Ovaj veliki filmski i TV projekat postao je karakterističan i po fantastičnom spoju sa izdavačkom kućom „Bassivity Digital“, koja je radila muziku i za istoimeni film iz 2018. godine. Prošle nedelje YouTube je zapalio Coby-jev hit „Devedesete“, a sinoćna epizoda završila se pesmom „Oluja“ koju izvodi sve popularnija Teya Dora.


Odmah po završetku desete epizode, oduševljenje pesmom „Oluja“ na svojim Instagram profilima među prvima su podelili glumci serije, ali i pevačica Jovana Nikolić koja je i sama bila deo muzičke ekipe „Južnog vetra“, jer je njena pesma „Pazi se“, naslovna numera serije.


„Ushićenje publike da čuje novu numeru posle ovako gledanih epizoda je neobjašnjivo, a to i nama, umetnicima, puno znači.“ kaže Teya Dora za Novosti Online, i ne krije da je reditelj serije Miloš Avramović bio oduševljen kada je prvi put čuo njenu pesmu „Oluja“. „Pesmu sam napisala pre godinu dana, u periodu koji je bio važan za mene kao ličnost. Nastala je iz duboke i čiste emocije i jako sam vezana za nju. Kada sam je pustila Milošu i mojoj ekipi, svi su se složili da je idealna za projekat. Serija se duboko bavi ljudskim odnosima i osećanjima, a “Oluja” pogađa upravo emotivnu crtu kod publike, ali i dalje ima „rep“ momente kao pesme ostalih kolega.“ ističe Teya Dora.Ova mlada kantautorka slavu je stekla prvim singlom „Da na meni je“, ali i kroz saradnju sa brojnim popularnim izvođačima. Inače je diplomac čuvenog „Berkli univerziteta“, a poslednjih godina živi i radi u Njujorku. U vreme izlaska pesme „Oluja“ boravi u Beogradu, gde se, kao i svi, suočava sa pandemijom korona virusa i smatra da muzika i muzičari mogu biti od velike pomoći u ovim trenucima: „Jako mi je žao što se sve ovo dešava.

Žao mi je porodica koje su izgubile svoje bližnje, ljudi su u karantinima i istinski se molim i nadam da ćemo zajedničkim snagama prebroditi ovo što pre i izaći jači nego ikada. Smatram da je u ovakvim situacijama krucijalno da muzičari i druge javne ličnosti koriste svoje platforme za pozivanje publike da ostanu bezbedni u svojim domovima, da vode besprekornu ličnu higijenu, i da iskoriste ova vremena za rad na sebi.“