Nela Mihailović: Ljubav uvek pobeđuje

Ivan LOVRIĆ

nedelja, 15. 03. 2020. u 08:15

Нела Михаиловић: Љубав увек побеђује

Foto P. Mitić

Glumica o seriji "Ranjeni orao", reprizi "Stižu dolari", Nataši Ninković, ćerkama, virusu korona

NEKADA je reditelj Bojan Stupica imao svoje omiljene glumačke "bebe". Nasledio ga je Zdravko Šotra sa svojom ekipom najdražih glumica i glumaca.

U tom timu jedna od najistaknutijih je Nela Mihailović, koja će igrati i u novoj Šotrinoj seriji "Kralj".

- Počastvovana sam što sam imala priliku da više puta sarađujem sa Šotrom, i na to sam ponosna. U "Kralju" imam jednu malu ulogu, ali kod njega bih, ako treba, i statirala.

* Koja vam je njegova serija omiljena?

- "Ranjeni orao" je jedan od fenomena koji se desio na našim prostorima. Ta serija je dostigla rekordnu gledanost, a gradovi su bili pusti kada se ona emitovala, naročito za poslednju epizodu. Posle toga dolazi i "Nepobedivo srce", u kome sam imala beskrajno dragu ulogu. Tu je i Santa Maria della Salute. Volela sam sve te uloge majki i tetaka koje su mi dodeljivane.

* Očigledno vas hoće te uloge tetaka i majki.

- Šotra je voleo da kaže: "Moja omiljena majka Nela Mihailović." To je nekakav usud, jer sam još kao veoma mlada počela da igram uloge majki.

* Vole vas i drugi režiseri i autori. Trenutno se reprizira serija "Stižu dolari".

- Narod voli tu seriju, a Siniša Pavić je šifra za uspeh. Rasla sam i na njegovim serijama, poput "Boljeg života". Uloga u "Dolarima" je možda meni najdraža, i ponosna sam na to kako sam je odigrala.

* Putevi vas i vaše kume Nataše Ninković ukrstili su se u raznim projektima. Kako sarađujete?

- Nas dve divno sarađujemo. Pre svega smo velike prijateljice, a onda i koleginice, koje se veoma poštuju i uvažavaju. Nas dve smo zajedno i diplomirale glumu u jednoj duodrami. Naši putevi su se ukrstili davnih devedesetih, i nikada se nisu razdvojili.

* Hoće li i vaše ćerke, Marta i Petra, krenuti vašim stopama?

- Iskreno da vam kažem, ne znam. Još su male. Pominju to ponekad, ali to će biti njihov izbor, a na meni kao majci je da ih podržim šta god budu izabrale.

* Šta vam je obeležilo proteklu nedelju mimo vašeg zanata?

- Briga da sve oko virusa korona prođe kako treba. Da svima bude dobro, i da se vratimo lepom proleću koje nas očekuje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)