POSLE četiri najavna singla i skoro dve godine rada, legendarni sarajevski hevimetalci "Divlje jagode" su objavili novi album "Džuboks" koji je, kako se navodi, simbol njihovih početaka, prolaznosti vremena, ali i poruka da bend nikada neće zaboraviti svoje stare hitove i članove.

Koncepcija ovog albuma je bitno drugačija od svih prethodnih, a ideja za takav projekat došla je od vernih fanova "Jagoda". Bend je ugostio nekadašnje članove Tonija Jankovića, Mladena Vojičića Tifu, Sanina Karića, Žanila Tataja Žaka, Nenada Borića i Edina Šehovića Šehu. Janković, koji je bio prvi pevač grupe, a kasnije joj se često priključivao i u studiju i na koncertima, ponovo je postao njen punopravni član. Upravo je on izveo naslovnu numeru za koju muziku i aranžman potpisuje osnivač i gitarista benda Sead Zele Lipovača, a tekst Nenad Ninčević.

Aktuelni album, objavljen u izdanju "Kroacija rekordsa", spoj je starih i novih pesama. "Ulica na lošem glasu", "Zbog tebe draga", "Sama si", "Zauvijek tvoj", "Sarajevo, ti i ja", "Nemam ništa protiv" i "Zvijezda sjevera", stižu u potpuno novim aranžmanima. Osim naslovne, na albumu su još dve potpuno nove pesme, "Virtualni svijet" i "Dug je bio put" sa popularnim reperom Stokom, zatim "Znamo da je kraj" koja je predstavljena 2018, i rokerska obrada Betovenove "Za Elizu", koju bend dugo izvodi na koncertima.

- Sve o čemu sam kao dečak maštao i što je trebalo da bude neostvarena bajka, postalo je stvarnost - nadahnuto će, povodom izlaska albuma, Zele Lipovača. - Znači, čuda su moguća. Posle 40 i kusur godina album "Džuboks" nije veliko, ali je, sigurno, malo čudo.

PROČITAJTE JOŠ:
Promenila izgled: Jovana Joksimović skratila kosu, sada izgleda totalno drugačije (FOTO)

Objavljen je i spot za naslovnu pesmu u kojem "Jagode" evociraju uspomene i prisećaju se svih 40 godina. Posvetili su ga Mustafi Ismailovskom - Mucu, klavijaturisti originalne postave koji je preminuo 1999, ali i publici koja je, kako kažu, verno, svih ovih godina uz njih. Glavni akter spota, Anđela Popić, predstavlja pripadnicu mlade generacije koja na džuboksu bira brojku 40, a potom joj se pridružuje Toni Janković i priča priču o 40 godina "Jagoda".