Dolaze nam Neki bolji ljudi: Nova porodična serija u 66 epizoda

J. BANJANIN

09. 02. 2020. u 14:53

Reditelj Slobodan Šuljagić snima novu porodičnu seriju u produkciji Pink International Company i "Telekoma Srbija": Vraćamo se, u određenom periodu zapostavljenom žanru

Долазе нам Неки бољи људи: Нова породична серија у 66 епизода

Milovan Filipović i Milena Vasić kao Dragan i Marija / Foto Promo

NOVA igrana serija "Neki bolji ljudi" autora Slobodana Šuljagića, u produkciji Pink International Company i "Telekoma Srbija", trenutno se snima u kompleksu Pinkovih filmskih studija u Šimanovcima. Planirano je da seriju od 66 epizoda publika premijerno gleda na Superstar TV od maja, dok će se na kanalu TV Pink emitovati od oktobra ove godine. Okosnicu zapleta čine tri generacije pod jednim krovom, u komšijskim stanovima Graovac i Urošević, što predstavlja idealan teren za sukobe generacija i sistema vrednosti, ali i fini humor.

- Ovo mi je tek sedamnaesta serija - kaže kroz osmeh Slobodan Šuljagić za "TV novosti".

- Serijom "Neki bolji ljudi" vraćamo se, u određenom periodu zapostavljenom, žanru domaće porodične serije. Moći će da je gleda cela porodica, ali želeli bismo da naša serija ima originalnost. Trudićemo se, pre svega, da se razlikuje po glumačkoj igri. U rediteljskom postupku akcenat je na radu sa glumcima, njihovim potencijalima, pripremi za kadar...

Scenario potpisuju Katarina Mitrović, Ivan Velisavljević i Vladimir Đurđević, a za režiju su zaduženi Milan Konjević, Nenad Ognjenović i Nikola Končarević.

- Od početka se radi sa dve ekipe. Jedan deo dana provedem sa jednom, drugi deo sa drugom, a onda dođem u montažu. Veoma je dinamičan proces. Prošli smo otprilike polovinu od 1.920 scena, koliko ima u ovih 66 epizoda - otkriva Šuljagić.

Porodicu Graovac čine deda Đuro (Nebojša LJubišić) i njegova žena Jovanka (Gordana Đurđević). Oni pripadaju poratnoj, bebi-bum generaciji koja se školovala, radila i vaspitavala decu u socijalističkom duhu. S druge strane, Dragan Urošević (Milovan Filipović) i Marija Graovac (Milena Vasić) predstavnici su generacije "iks", koja je najbolje godine života potrošila tokom devedesetih prošlog veka. NJihova deca Nikola, Sara i Filip, koje igraju Nikola Stanković, Jovana Milovanović i Uroš Drobac, pripadaju generaciji kojoj je život "na mreži" podjednako važan kao i realnost. Ipak, polako počinju shvatati da se u virtuelnom svetu ne možeš sakriti od stvarnosti. Porodice Urošević i Graovac su pod konstantnim pritiskom s kojim se nose kako znaju i umeju, a često niti znaju, niti umeju.

- Tenzija traje već previše dugo i samo je pitanje ko je najslabija karika u porodičnom lancu. I tako, potpuno neočekivano, jednog naizgled najobičnijeg dana, Marija došavši sa posla saopštava mužu da želi razvod. Nakon početne neverice i šoka, Dragan shvata ozbiljnost situacije, ali odlučan je da se beskompromisno bori za svoju porodicu. Probaće da nađe posao, da zaradi novac na brzinu i da ponovo osvoji Mariju. Najveće saveznike imaće u deci i tastu Đuri, ali mladi su okupirani prevashodno svojim problemima, a Đuro je davno kod kćerke izgubio autoritet pa ne može baš mnogo da pomogne. Tašta Joka je kao bajagi neutralna, međutim, svim je srcem na kćerkinoj strani, a prijatelji i rođaci, iz najbolje namere, pokušavaju da pomognu, otežavajući ionako komplikovanu situaciju. Jedno vuče drugo, pa će u "obezglavljenoj" porodici vrlo brzo početi da se gomilaju problemi. Kako će se naši junaci sa njima nositi i da li će posle svega postati neki bolji ljudi, ostaje da se vidi - zaključuje Šuljagić.

Gordana Đurđević i Nebojša LJubišić kao Joka i Đuro

Pored glavne postave, u seriji "Neki bolji ljudi" učestvuje više od sto glumaca, između ostalih Žarko Stepanov, Sonja Knežević, Milan Milosavljević, Dejan Tončić, Tijana Marković, Ivana Vukčević, Branislav Jerković, Miroljub Turajlija, Nemanja Bajić, Nevena Nerandžić, Đorđe Mitrović, Aljoša Đidić, Jovana Vavić…

Jovana Milovanović kao Sara


MLADI JUTJUBER

PORED preplitanja generacija u slojevitoj priči, Šuljagić ističe da je popriličan izazov ispratiti duh vremena u kojem serija nastaje:

- Razumevanje trenutka i sveta u kome živimo čini mlade članove porodice Urošević - Graovac, po njihovom mišljenju, superiornim u odnosu na starije. Među njima prednjači najmlađi sin Filip, poznatiji kao jutjuber Fića Kurajber, koji ima preko pola miliona pratilaca. Kuriozitet je da od svog jutjub-kanala zarađuje najbolje u porodici.

Uroš Drobac kao Filip

Branislav Jerković kao Đorđe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije