“Često se zaglavimo u problemima, mrzovolji, nezadovoljstvu.. A, izlazi su svuda oko nas”: Aleksandra Simić o autorskoj emisiji Izlaz

M. JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

04. 02. 2020. u 18:36

Pred nama je kolaž različitih priča, smeštenih u 20 minuta, a gostovaće Isidora Bjelica, Mirjana Bobić, Andrija Milošević, Goran Karan, Željko Bebek, LJiljana Habjanović...

“Често се заглавимо у проблемима, мрзовољи, незадовољству.. А, излази су свуда око нас”: Александра Симић о ауторској емисији Излаз

Foto: A. Popović

PRED nama je nova emisija "Izlaz", kolaž različitih priča, smeštenih u 20 minuta, koju ćemo pratiti četvrtkom od 13.05 i subotom u 11.35, na TV Studio B. Autorka i voditeljka Aleksandra Simić otkriva, za "Novosti", da je na ideju za emisiju došla kada je tražila izlaz iz jedne životne situacije.

- Slikanje se, kao moj talenat i hobi, iznedrilo u jednom periodu mog života, u kom sam tražila izlaz. Imala sam i dve samostalne izložbe pod nazivima "Izlaz" i "Drugi izlaz" - kaže Simićeva, koja priprema i novi ciklus autorske emisije "Iskreno", takođe na STB. Dok ne počne, na istom kanalu ćemo gledati reprize.

* Gde se kriju izlazi za naše svakodnevne životne situacije?

- Svi mi, svakodnevno, tražimo izlaze iz različitih životnih situacija, neko iz manjeg, a neko iz zamršenijeg lavirinta. Često se "zaglavimo" u problemima, dokolici, dnevnoj rutini, mrzovolji, nezadovoljstvu.. A, izlazi su svuda oko nas. To su pozorište, film, knjiga, muzika, lepa reč ili pomoć drugih ljudi ili, kao u "Izlazu", autentične priče poznatih i uspešnih ličnosti o njihovim načinima dolaska do uspeha, inspiracije, sreće.

* Šta su za vas problemi i kako ih rešavate?

- Moji izlazi su upravo oni koje prikazujem i u emisiji. Često odem sama u pozorište, kada mi je potreban izlaz u nešto lepo i sadržajno. Sport, aerobik i pilates, moj je svakodnevni izlaz i ka njemu usmeravam i gledaoce. To nije samo gimnastika, već izvor endorfina i serotonina, a neretko mi se misli bistre uz vežbanje, kada mi naviru nove ideje i rešenja problema. Uz sport, upoznajem nove, kvalitetne ljude, čija su iskustva takođe izlaz. Zato treba više da slušamo jedni druge, a ne samo da pričamo svoje priče i iznosimo svoje probleme, jer time ništa ne rešavamo. Dileme i naše dnevne promene raspoloženja su sastavni deo života, ali zato su tu razni, dobri izlazi i rešenje će se pojaviti, kao i raspoloženje. To je misija ove emisije. Mislim da za svaki problem postoji rešenje.

* Kako je došlo do saradnje sa Televizijom Studio B?

- Studio B je, od početaka mojih uredničkih i autorskih projekata, bio i ostao prijateljska kuća. Menadžment je prepoznao zajedničku misiju i otvorili su mi širom vrata, a ja sam sa zahvalnošću ušla, s tim da posebnu zahvalnost dugujem direktorki Ivani Vučićević.


PISCI, GLUMCI...

ALEKSANDRA Simić nam je otkrila ko će biti gosti u narednim izdanjima emisije "Izlaz".

- Isidora Bjelica, Mirjana Bobić, Andrija Milošević, Goran Karan, Željko Bebek, mladi virtuoz na harmonici Aleksandar Sofronijević, Dragan Vujić Vujke, Desimir Stanojević, LJiljana Habjanović, glumci i autori Zvezdara teatra, Bilja Krstić, braća Teofilović i mnogi drugi. Tek smo počeli!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije