NOVA serija "Junaci našeg doba", scenariste Siniše Pavića i reditelja Mihajla Vukobratovića i Ivana Stefanovića, predstavljena je u utorak novinarima u "RTS klubu" u Beogradu. Komediju koju produkcijski potpisuju "Telekom Srbija" i "Košutnjak film", gledaćemo od 17. decembra na RTS 1 (20.00). Kroz 20 epizoda, pratićemo sudbinu porodice Čičanović, junaka našeg doba. Naslov serije je dvosmislen, kaže Pavić, kao i naslovi svih njegovih prethodnih serija.

- Junaci ove serije uglavnom su pometeni ili ljudi koji ne mogu da se iskažu u ovom dobu. Ovo doba ograničava ljude koji imaju karakter i kičmu, koji žele da imaju svoj veći format. Ovo vreme smanjuje ljude, kao da mu je potrebno da budu malog formata, da bi se njima lakše manipulisalo - rekao je Pavić.

Pročitajte još - Igor Đorđević u ulozi Kaligule: Počele prve probe nove predstave u Narodnom pozorištu

Glumica Mina Lazarević, koja igra Maju Čičanović, suprugu glavnog junaka, otkrila je da će se mnogo žena prepoznati u liku Maje.

- Oni su se mladi zavoleli, kada je Maja u njemu videla svog junaka, viteza, koji će napraviti nešto veliko u životu, s tim da mu ona bude pratilja. To se nije desilo ni posle dosta godina, tako da Maja nije sanjala svoj san, već je dospela u poziciju u kojoj ne želi da bude. I to je izvor njenog nezadovoljstva, ono što preti da i u našim običnim životima uništi ljubav i sklad u porodici - zaključila je Lazarevićeva. Glumac Branko Cvejić tumači lik Čičkovog oca.

- Ja sam junak našeg doba koji, sa penzijom, uspeva da preživi. Uzimam sebi za pravo da svima kažem šta ne valja, počev od sina, preko snaje do dece. Moj lik nikada ne spava, pa ih dočekuje i govori im šta treba da rade - otkrio je Cvejić, dodajući da mu je veliko zadovoljstvo i privilegija što duže od 50 godina glumi u Pavićevim serijama. - Igrao sam razne uloge, od tinejdžera, preko sitnih kriminalaca u "Porodičnom blagu" do političara, znači, krupnih kriminalaca, u seriji "Stižu dolari".

Uloge tumače i Isidora Građanin, Isidora Janković, Rade Maričić, Pavle Veselinović i drugi.

STRUČNjAK DA RADI ONO ŠTO NE ZNA

LIK glavnog junaka, Čičanovića, tumači glumac Igor Đorđević (na slici), kome je velika čast što drugi put sarađuje sa Pavićem.

- Ako želite da nekom strancu pokažate kakvi smo mi Srbi, dovoljno je da mu date da pogleda tri serije Siniše Pavića. Čičanovićeva "dijagnoza" je da prihvata da radi nešto za šta nije kompetentan. Problem je oportunizam u našoj svekodnevici: ako ti neko ponudi da budeše predsednik opštine, nećeš odbiti, čak i ako ne znaš kako se taj posao radi - rekao je Igor Đorđević.