MUZIČKI FESTIVAL U ČAČKU: Priča postaje ozbiljna rok priča

V. Ilić

28. 08. 2019. u 19:15

Posle 25 godina u Čačku će nastupiti Parni valjak, a prvi put će se pred ovdašnjom publikom predstaviti zagrebački pank rok bend Hladno pivo

МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ У ЧАЧКУ: Прича постаје озбиљна рок прича
ČAČAK - OVOGODIŠNjI rok festival "PriČa" (Pivo, rokenrol i Čačak), koji počinje u petak, predstavlja pravi rok spektakl u gradu na Moravi. Posle 25 godina u Čačku će nastupiti Parni valjak, a prvi put će se pred ovdašnjom publikom, inače poznate po istančanom sluhu za kvalitetnu muziku, predstaviti zagrebački pank rok bend Hladno pivo. Iz Sarajeva stiže Zabranjeno pušenje, a nastupiće i domaće grupe, poput Nevernih beba, Bjesova, Sanšajna, 357...Festival počinje u petak, 30. avgusta u 20:19 na terenu KK Žele, takmičenjem šest mladih bendova (Rampa iz Pančeva, Dusi iz Beograda, Đuka i dva vuka iz Mladenovca, Jurka iz Čačka, Sindrom iz Pančeva i Mehanizam iz Užica). Pobednik ovog krosover takmičenja nastupiće kao predgrupa bendu Hladno pivo na Remontovom igralištu 7. septembra i biće im omogućeno snimanje autorske pesme u profesionalnom studiju.

Odmah nakon mladih bendova, sledi koncert Nevernih beba, a kao bend iznenađenja nastupiće KBO iz Kragujevca. Sledeći festivalski dan je u subotu 31. avgusta, takođe na Želovom igralištu. Koncerti će početi u 20:19 sati svirkom bendova Istok, Hadži prodane duše, Majdan, 357 i Bijesovi.

Rok festival Priča proistekao je iz dugogodišnjeg rada Rok kluba "Srpski pab", koji sa svojim kreativnim timom organizuje više od 100 klupskih svirki godišnje još od 2007. godine. Vremenom je sve više mladih bendova počelo da se okuplja i traži prostor gde bi mogli da pokažu svoje talente i dobijali su podršku i prostor za svirku. Zbog sve veće zloupotrebe moderne tehnologije i zasićenosti instant muzikom sa You Tube-a, osetili smo potrebu da napravimo jedan muzički festival na kome će se zajedno naći stara garda, legende rokenrola i mladi autorski bendovi i da se mladima približi rok kultura i sve ono što ona predstavlja ne samo kao muzika, već kao način života - rekla nam je PR Festivala Žana Nenadović. - PRiČa je prvi put održana u Ulici braće Glišić, u centru Čačka 8. septembra 2012.godine. Pred oko 2.500 gledalaca nastupilo je osam bendova, a podršku celom događaju dao je Radomir Mihailović Točak, koji se spontano pridružio muzičarima na bini i odsvirao čuvenu Smakovu kompoziciju Biska 2. Tako je sve krenulo, a od ovog Festivala prerastamo u pravi rok spektakl i pomeramo sve granice.

Da PriČa postaje najozbiljniji rok festival na ovim prostorima svedoči program zvaničnog prvog festivalskog dana 6. septembra, u 20:19, i to na stadionu vFK Remont u Čačku, kada će nastupiti čačanski bend Odgovor, a publika će imati priliku da uživa uz Džonija Rankovića i Dečurliju iz Beograda sa specijalnim gostom Žikom Jelićem iz JU grupe, kao i Nikolim Vrankovićem. Nakon njih nastupiće legendarni bend Parni valjak, i Plej, kao bend iznenađenja.

U subotu 7. septembra na istom mestu u isto vreme (20:19) nastupiće pobednik krosovera, ČBS iz Kragujevca, sarajevsko Zabranjno pušenje, Hladno pivo, Sanšajn i Triger.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije