NAŠE TV nebo uskoro postaje bogatije za još jednu seriju. Na početku leta, 20. juna počinje snimanje sage "Preživeti Beograd", prema scenariju Đorđa Milosavljevića i u produkciji "Kontrast studiosa" i TV Pink. Emitovanje je planirano za jesen 2019. godine na "ružičastoj" televiziji.

Reditelj Đorđe Stanimirović, kog smo zatekli na čitajućoj probi sa protagonistima serije, otkriva da će u prvoj sezoni snimiti 20 epizoda, kao i da je potencijalno najavljeno još 30.

- Serija se snima pod pokroviteljstvom Grada Beograda, tako da ćemo u njoj videti najlepše lokacije prestonice. Junake ću prošetati po simbolima Beograda, izvešćemo ih na reke, u centar grada, na Novi Beograd, jer se veliki deo radnje dešava u Studentskom gradu. Snimaćemo i na velikom gazdinstvu u ravnici i starom gazdinstvu u Šumadiji, jer glavne junakinje dolaze iz tih krajeva - otkriva reditelj.

Glavne uloge tumače mlade glumice Nina Nešković i Tamara Šustić, dve od četiri devojke koje dolaze iz provincije na studije u glavni grad (treću i četvrtu igraju Lenka Petrović i Bojana Stojković). Videćemo i sa čime se susreću momci, a njihove likove će dočarati Dejan Maksimović, Nikola Šurbanović, Nemanja Rafailović i Lazar Nikolić.

Jedna od najvećih uloga poverena je iskusnom glumcu Igoru Đorđeviću, koji tumači beogradskog taksistu Gagija.

PROČITAJTE JOŠ - Serija za mlade: Kako preživeti Beograd

- On na prvi pogled deluje kao neko ko ne voli "dođoše", neprestano ih kritikuje, a zapravo je njihov veliki prijatelj. U svemu im pomaže, vozi ih za džabe, na kraju im daje i svoj stan da u njemu žive. On, u stvari, predstavlja stare Beograđane u lepom svetlu - objašnjava naš sagovornik.

Stanimirović nam otkriva da ćemo u seriji pratiti ljubavne priče dva para, jednog koji je na pragu da raskine (Tamara Šustić i Nikola Šurbanović), ali će s vremenom ipak obnoviti vezu, dok su junaci druge velike ljubavne priče Nina Nešković i Dejan Maksimović. Jedan od roditeljskih parova igraju Milena Pavlović i Miloš Đorđević, a uloge majki tumače Isidora Minić, Anastasija Mandić, Branka Šelić, dok je "samostalni" otac Boris Pingović. Vlasnika kafane kod koga studenti rade i okupljaju se igra glumac Nebojša Milovanović.

- On je "rešio" svoj odnos sa Beogradom tako što ima dorćolski identitet (zbog sredine), ali i leskovački (zbog porekla i roštilja koji pravi). Nesrećno se zaljubljuje u jednu od glavnih junakinja i upada u niz komičnih situacija koje proističu iz njegovog karaktera i nesklada između želja i objektivne stvarnosti - otkriva Milovanović.


LEKCIJE OD MIRE

STANIMIROVIĆ nam je otkrio da ga je Mira Banjac naučila mnogo o glumcima. Proslavljena glumica igra baku Vojvođanke Nevene (Tamara Šustić), iz mesta Neuzine, blizu Zrenjanina.

- Kada sam radio kao asistent režije u seriji "Bela lađa", rekla mi je da je glumac angažovan i plaćen da čeka, a glumi zato što to voli. Sada me je naučila da ne treba pitati bojažljivo stare, velike glumce da li hoće i mogu da igraju. "Pa kako da ne igram, vi mene time držite u životu", odgovorila mi je Mira - kroz osmeh priča reditelj.