RETKA I GENIJALNA: Najseksipilnija svetska pijanistkinja stiže u Beograd

Dejan Ćirić

18. 03. 2019. u 22:15

РЕТКА И ГЕНИЈАЛНА: Најсексипилнија светска пијанисткиња стиже у Београд

Lola Astanova

Lola Astanova usavršila je privlačan, duboko emotivan stil sa izrazitim vizuelnim duhom

LOLA Astanova, najseksipilnija svetska pijanistkinja, nasupiće po prvi put u Beogradu, 7. novembra ove godine, u velikoj dvorani Sava Centra, u okviru svoje balkanske turneje.

Blistava mlada pijanistkinja usavršila je privlačan, duboko emotivan stil sa izrazitim vizuelnim duhom, a kroz njene video snimke mnogi su prvi put otkrili muziku Šopena, Lista i Rahmanjinova. Loline originalne, virtuozne transkripcije postale su YouTube i Instagram senzacije. Koristeći nove medije za komunikaciju sa svojim obožavateljima, ona je samostalno redefinisala šta znači biti moderan virtuoz.


Pročitajte još:Čelo u pratnji bičeva i metli


Rođena je u bivšem SSSR-u, a njeno putovanje kroz muziku počelo je sa šest godina, kada je njena majka, učiteljica muzuke, dala Loli prvu lekciju. Njen prirodni dar je odmah bio očigledan i nije prošlo mnogo vremena dok je ušla u studio poznate profesorke klavira Tamare Popović. Sledećih nekoliko godina razvila je svoju vrhunsku klavirsku tehniku, pod vođstvom profesorke Popović, učila harmoniju i kontrapunkt sa profesorom Markom Rusakom i studirala klavirsku izvedbu sa Levom Naumovskim, iz Moskovskog konzervatorijuma, koji ju je opisao kao retku i genijalnu.


Pročitajte jošVisente Amigo: Beogradska publika oseća flamenko


Astanova je započela turneju kao koncertni pijanista sa osam godina. Nastupala je u Nemačkoj, Francuskoj, Austriji, Rusiji i Italiji, u solističkim programima i nastupima sa orkestrima. Dobitnica je „Šopenove nagrade“ za mlade pijaniste 1996. godine u Moskvi, a 1998. sudelovala je u dokumentarnom programu UNESCO. Nakon što je emigrirala u SAD, nastupa u čuvenoj dvorani „Carnegie Hall“, u kojoj je imala trijumfalan nastup, rasprodat danima unapred. Koncert je izazvao pažnju medija i dokazao da je Lola sposobna da privuče publiku klasičnim repertoarom. Nastupala je na „New York“ balu u čast glavnog urednika magazina „Vogue“, a događaju su prisustvovali Donald Tramp i Valentino Garavani. Ona muziku prilagođava svom ličnom stilu, a često se može videti i u modnim časopisima, u ekskluzivnim dizajnerskim kreacijama. Dokumentarni film „Treir Visions of New York“, sa Lolinim izvođenjem čuvene Geršvinove „Rapsodije u plavom“, dobio je „EMI“ nagradu za 2016. godinu.

Ulaznice za ovaj svojevrsni spektakl u Sava Centru su već u prodaji na tickets.rs i blagajni Sava Centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)