NOVA, uzbudljiva, akciona serija "Državni službenik", producenta Predraga Gage Antonijevića, u režiji Miroslava Lekića i Ivana Živkovića, okupila je vrhunsku glumačku ekipu. Prvi put zajedno igraju Žarko Laušević i Nebojša Dugalić koji će dočarati lik šefa BIA.

Lekić, za "Novosti", otkriva koliko je srećan zbog saradnje sa izvanrednim umetnicima.

- Ogromno je zadovoljstvo kada imate u kadru tako velike glumce poput njih, koji kreiraju prave glumačke minijature! Laušević je već snimio neke kadrove sa Nenadom Jezdićem i Vajom Dujović - kaže reditelj koji nam otkriva da su u ovoj krimi-drami, do sada, snimljene samo dve akcione scene mada će, kao i u "Ubicama mog oca", biti dosta vatrenih obračuna i pucnjave.

Glavna tema serije jeste BIA, ističe sagovornik, ali pratićemo i neke ljubavne odnose.

- U tako širokom dijapazonu priče o radu službi državne bezbednosti, paralelnom svetu u kome se sve odvija daleko od očiju javnosti, ima svega: i zločina, i ljubavi i mržnje, kao i ljubavnih veza - kaže Lekić koji otkriva da bračni par u seriji igraju Milan Marić i Vaja Dujović.

Pročitajte još - SNIMA SE KRIMI-DRAMA "DRŽAVNI SLUŽBENIK": Lauševiću uloga u novoj TV seriji

Jedna od ljubavnih priča već je počela, ne krije Nebojša Dugalić koji u "Državnom službeniku" igra šefa BIA.

- Moj lik će se, takođe, naći u jednoj ljubavnoj priči. Biće svega. Ljubavna priča, čak i unutar krimi-serije kao što je ova, celoj stvari daje slojevitost i težinu, jer to je prostor u kome treba izmiriti odnos između emocija i stvarnosti - objašnjava umetnik.

Nebojša Dugalić Foto M. Anđela

U februaru Dugalića očekuje nastavak snimanja. Otkriva nam da gotovo sve scene snima sa potčinjenima u seriji, koje igraju Marko Bačević, Raša Vujović. Snimaće i sa Darkom Tomovićem, Martom Bjelicom i Milicom Mihajlović, koja igra ženu njegovog prijatelja.

- Zahvalan sam sjajnim saradnicima u seriji, s kojima sam imao priliku da "pretresem" lik, od toga kako bi trebalo da izgleda, sve do psiholoških nijansi - kaže Dugalić, koga ćemo od ponedeljka gledati na Prvoj u seriji "Žigosani u reketu".

"ČITAMO" SE NA NESVESNOM PLANU

Dugalić nam otkriva da prvi put igra sa Lauševićem.

- Prvi put igram sa Žarkom, mada smo se sretali u seriji "Koreni", ali nismo imali zajedničke scene. U "Državnom službeniku" do sada smo snimili samo dve do tri replike. Sa njim je sjajno sarađivati, to je jedna od onih vrsta saradnji kao kada dva igrača koji umeju da se igraju, izađu na teren pa se "čitaju" na nekom nesvesnom planu i odmah se razumeju gde da ciljaju - kaže Nebojša Dugalić.