JUTJUB CENZURIŠE BEOGRADSKI SINDIKAT: Kome smeta Dogodine u Prizrenu?

V. M. P.

08. 10. 2018. u 15:51

Uprkos ogromnoj gledanosti "Jutjub" cenzurisao novu pesmu "Beogradskog sindikata" i etno-grupe "Trag". Moguće je da su nam albanski hakeri upali na kanal, kaže Feđa Dimović

ЈУТЈУБ ЦЕНЗУРИШЕ БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ: Коме смета Догодине у Призрену?

PRESTONIČKI reperi "Beogradski sindikat", prepoznatljivi po politički angažovanim tekstovima, objavili su novi singl "Dogodine u Prizrenu", posvećen svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji. BS je pesmu napravio u saradnji sa etno-grupom "Trag", čiji napevi krase refren singla "Dogodine u Prizrenu".

Beskompromisno, kao što svi od njih očekuju, BS pesmom poručuje: "Kosovo je seme iz kojeg sam ja ponikao, izvor i korito iz kog je narod potekao". Među stihovima numere "Dogodine u Prizrenu" našla se i poruka "Tu na mestu starom, gde je Miloš život dao, vođen Lazarevom pravdom, opet vaskrsnuće narod". Na kraju BS poručuje "Učimo decu da znaju pravu istinu i neka pozdrav bude dogodine u Prizrenu".

Spot je premijerno prikazan 6. oktobra u 17 časova na zvaničnom BS "Jutjub" kanalu i za samo 24 časa pregledan je više od 360.000 puta, zahvaljujući čemu je BS u nedelju uveče bio broj jedan u trendingu (lista koja svedoči o trenutnim aktuelnostima na "Jutjubu" kombinujući broj pregleda, rast u broju pregleda, starost spota). Međutim, juče ujutru članovima BS stigla je poruka od "Jutjuba" da je spot "Dogodine u Prizrenu" uznemirujućeg sadržaja, zbog čega "Jutjub" razmatra da ga ukloni.

- Kao posledica toga momentalno smo uklonjeni sa trendinga, gde smo od nedelje uveče bili na poziciji broj 1 - kaže Feđa Dimović, jedan od članova BS. - Svaka čast na proceni! Može tuča u rijalitiju, a ne može stradanje srpskog naroda. Može golotinja i prostakluk, a ne može spaljena crkva. Ovo je dokaz da smo pesmom uzburkali mnoge duhove.

Dimović za naš list kaže da je interesantno to što su članovima grupe stigli razni pohvalni komentari za pesmu, da je pogodila suštinu i slično, i pita se kome onda i zašto smeta.

Feđa Dimović član "Beogradskog sindikata" foto P.Mitić

- "Jutjub" nam nije skinuo pesmu, ali jeste ograničio gledanje spota - objašnjava Feđa. - Pod oznakom da je sadržaj neprikladan za one ispod 18 godina, onaj ko želi da vidi "Dogodine u Prizrenu" mora prethodno da potvrdi mejlom da je punoletan. Ne znam kome smeta naš spot, možda je neko ljubomoran, a možda su nam na "Jutjub" kanal upali albanski hakeri. Dosad su nam albanski hakeri tri puta upadali na sajt.

Mada je stav članova BS da ne daju izjave u vezi sa novom pesmom, jer su u njoj rekli sve što su imali, Dimović naglašava da je presrećan zbog pesme "Dogodine u Prizrenu", posvećene svim našim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji. Na nama je, veli, da ih nikad ne zaboravimo i ne osramotimo, a Bog će dati da nam se ne ponove:

- Ova pesma je narodu posle mnogo vremena vratila dugo gaženi nacionalni ponos. Dosta je bilo podela na levicu i desnicu, četnike i partizane, Zvezdu i Partizan, prvu, drugu, treću i petnaestu Srbiju...
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Čika Vasa

08.10.2018. 16:06

Zašto mi se čini da nije samo YouTube umešan u ovu moguću zabranu, mislim da je ovo poteklo iz domaće kuhinje

spin doctor

08.10.2018. 20:34

@Čika Vasa - Ima rezona to što si rekao.I ja mislim da je neko iz Srbije inicirao da se koliko-toliko spreči dalja čista manipulacija.A ti sad razmisli ko ih plaća da manipulišu ovako kao da smo mi neko tamo pleme???A?

Srboljub

08.10.2018. 20:42

Zaraniće, te možda će, pa možda i nisu. Samoreklamerska grupa netalentovanih pojedinaca, kobajbagi repera.

somborac

08.10.2018. 22:35

@Srboljub - Mora da si sad prvi put čuo za bs. Ako nisi onda imaš manje pojma o srpskoj hip hop sceni nego ja sa kineskim jezikom.

Šone Šiptar

08.10.2018. 21:15

Momci, braćo, pamtice vas i po ovim stihovima, ali i po veri i da ništa nije izgubljeno dok ga mi sami, u sebi, ne izgubimo. Svaku sreću vam želim, samo napred.

Слобода Србији и целој србадији!

08.10.2018. 21:16

Свака част људи и капа доле, што сте једни од ретких јавних личности у окупираној колонији Србији у задњих деценију и кусур, јасно и гласно изели свој став и пре свега указали истину, у каквој безочној окупацији, цензури и мраку живимо, и један једини начин на који можемо да из њега изађемо! Живи били! Догодине у Призрену, у инат окупатору!