DA sam se slučajno probudila u toku noći i zatekla ih kako preturaju po stvarima i traže novac, ko zna šta bi mi uradili. Sreća u nesreći je što su našli pare i otišli pre nego što sam ustala.

Ovako za “Novosti” priča kroz plač poznata pevačica Lepa Lukić o incidentu koji se dogodio u petak uveče kada je, prema njenoj proceni, više provalnika upalo u njenu kući u Žarkovu i odnelo 900.000 dinara i 1.600 evra, ali i srpski i kanadski pasoš i kanadske papire.

Lepa je te noći gledala televiziju do jedan sat iza ponoći. Po tragovima koje su ostavili lopovi, ubeđena je da su upali kroz terasu na visini od čak devet metara. Dok je ona čvrsto spavala, oni su ispreturali njene fioke i tašnu, našli su pare i onda lagano otvorili, verovatno kalauzom, spoljna vrata i išetali. Pevačica je ustala ujutru u sedam sati i zatekla haos, ispreturane fioke, kutije...

- Pomislila sam kako su me mogli ubiti - i dalje je uznemirena legenda naše narodne muzike. - Da nisu našli pare, sigurno bi me probudili i tukli da im otkrijem gde su.

- Uprkos svemu, u subotu sam na probi otpevala ceo repertoar za moj sledeći koncert - čudi se svojoj snazi Lepa. - Pored sve muke, posle sam se šalila u razgovoru sa jednom prijateljicom da bi trebalo da zbog te snage uđem u Ginisovu knjigu rekorda.

POTRESENA NEMILI incident potresao je duboko Lepu Lukić. Zbog pomisli da su joj kradljivci mogli ugroziti život, prisetila se davne tragedije u kojoj je izgubila prijateljicu.
- Trebalo je da putujem na koncert sa Silvanom Armenulić. Tada sam se prvi put u karijeri uspavala i nisam otišla. Ona je poginula, ja sam ostala.

Obožavaoci kraljice narodne muzike moći će da uživaju i njenim hitovima i da s njom proslave 55 godina karijere 17. novembra u beogradskom Sava centru. Kako je ranije najavila za “Novosti”, o njenom radu na koncertu će govoriti jedan glumac, a kao i uvek okupiće mnogobrojne kolege sa estrade. Nedavno, Lepa Lukić bila je deo pevačke ekipe na koncertu povodom 25 godina od odlaska Tome Zdravkovića. Tom prilikom, otpevala je “Šta će mi život bez tebe dragi”, koju je “kralj kafane” napisao za Silvanu Armenulić.

Lepa Lukić pevanjem je počela da se bavi veoma rano, ali je veliku popularnost i uspeh stekla 1967. godine pesmom “Od izvora dva putića” čiji tekst i kompoziciju potpisuje Petar Tanasijević. Ova pesma ubrzo je postala veliki hit, a i danas je podjednako popularna.

SKOČIO PRITISAK

POLICAJCI koji su u subotu došli da obave uviđaj, zatekli su prebledelu pevačicu i odmah pozvali Hitnu pomoć. Iako je razbojnici nisu fizički napali, svojim postupkom su mogli da usmrte Lepu, jer joj je od šoka skočio pritisak na 200 sa 100!