MUZIKA je lek za dušu - tako se u narodu odvajkada kaže. A kad je izvode oni koji su talentovani i to rade od srca, puni entuzijazma i bez imalo treme, onda je to šou "Nikada nije kasno" (Prva). U ovom muzičkom nadmetanju učestvuju stariji od 45 godina, koji dosad nisu imali priliku da pokažu pevački dar. Uloga njihove domaćice poverena je voditeljki Dragani Katić, dugogodišnjem zaštitnom licu produkcije "Grand". Uz ovaj šou, crnokosa dama, koja je u junu proslavila tri decenije rada pred kamerama, vodi i "Halo, halo" sa koleginicom Vesnom Milanović na Grand narodnoj televiziji.

- Reč je o kontakt emisiji, u kojoj putem "Skajpa" i telefona razgovaramo sa gledaocima četvrtkom od 18.00 do 21.00 - kaže nam Katićeva. - I pesme u studiju pevači izvode uživo. To emisiji daje posebnu draž. Volim direktan kontakt sa gledaocima, taj način rada privlačniji mi je od snimanja.

* Nedavno ste se vratili i šou-programu "Nikad nije kasno". Da li vam je tokom pauze nedostajalo druženje sa tamičarima?

- Još početkom avgusta krenuli smo sa odabirom kandidata i snimanjem TV profila, tako da smo već tada počeli da se družimo s novim takmičarima. Pevači iz prve sezone uveliko gostuju u "Grandovim" emisijama, a neki snimaju i pesme. Njihove sudbine su pravi romani. Oni su divni i iskreni ljudi. Nemaju TV iskustvo i govore iz duše. Ne koketiraju sa kamerom. Mnoge priče su me potresle, ali sreća koju su osetili dok su pevali na velikoj sceni, na neki način im je kompenzovala propušteno. Mnogo toga može da se nauči od njih. Kad vam se neko iskreno poveri, on vam postane prijatelj.

NOVA LjUBAV * DA se takmičite u "Nikad nije kasno", s kojom biste se pesmom predstavili?
- Numerom sjajne Vide Pavlović "Svako traži novu ljubav".

* Dugo ste na TV, ali se to, sudeći prema vašoj pojavi, ne bi reklo. Koja je tajna vašeg izgleda?

- Godinama sam radila na mentalnom razvoju. Sigurna sam u sebe. Sugestivna sam i hrabra. Volim svoj posao i radujem se svakom novom projektu. Redovno vežbam i negujem se. Zavolela sam sebe tokom godina i to se vidi. Moj osmeh je sada lepši i iskreniji nego pre dve decenije.

* Planirate li uskoro da se penzionišete?

- Taman posla! Kakva penzija, sad kad imam najviše energije, kad sam najlepša. Krenula sam u drugi ciklus radnog veka.