DA i TV lica u Srbiji žive kao sav normalan svet, godinama pokazuje Tanja Peternek Aleksić. Kroz razgovor sa cenjenim ličnostima iz zemlje i sveta, i otkrivanja njihove "obične" strane, ova novinarka dokazala je da je maher da život poznatih "spakuje" u 45 minuta. Kao i dosad, gledaoci koji su propustili premijeru, subotom od 13.30 na RTS 1, nadoknadiće propušteno u repriznom terminu - četvrtkom od 19.00 na RTS 2. Četrnaestu sezonu "TV lica" otvorio je slavni violinista Nemanja Radulović, a nove ekskluzivne priče tek slede. Danas ćemo gledati nešto što se ne viđa svakog dana - kraljevsku porodicu i proslavu rođendana Elizabete Druge.

- Donosimo vam priču o devet učenica beogradske baletske škole, koje su pozvane da prisustvuju proslavi 90. rođendana engleske kraljice - kaže Tanja Peternek. - U junu u parku Sent Džejms videli smo kako izgleda ova velika parada, ali i sa kolikom pažnjom i ljubavlju okupljeni Englezi učestvuju u proslavi. Naša deca su sa direktorkom škole Anom Došen i njenim saradnicama imala poseban tretman od trenutka ulaska u avion, preko prijema u srpskoj ambasadi u Londonu, pa do povratka u Srbiju. One su bile jedini predstavnici druge zemlje.

Osim uspeha i ozbiljnosti devojčica, kao i činjenice da su ih primili u salu Kraljevske akademije za igru, gde su vežbale najveće svetske balerine, Tanju je fascinirala upornost Britanaca. Oni su po najvećem pljusku, u haljinama u dezenu britanske zastave, sa kućnim ljubimcima u isheklanim džemperima u bojama svoje zemlje i šampanjcem u ruci, strpljivo čekali da požele srećan rođendan svojoj kraljici.


ŽIVOTNI ELAN MIRE BANjAC

Tanja otkriva da ćemo u narednoj emisiji videti priču sa jednom od njenih omiljenih glumica, Mirom Banjac, koja uprkos godinama radi više nego ikad:

- Snimili smo promociju knjige o njenom životu, kao i dodelu Nušićeve nagrade, čiji je dobitnik. Velika glumica nam je u svom domu ispričala kako neko ko ima dobre misli, veliki elan i hrabrost ne priznaje godine. Gošća druge emisije je glumica Isidora Minić, koja sa velikom ljubavlju čuva uspomenu na majku, glumicu Nedu Spasojević. Ova priča počinje na izložbi posvećenoj njenoj majci u Muzeju pozorišne umetnosti u Beogradu, a završava se na mestu na kojem se Isidora opušta - na placu u Grockoj gde se bavi ekološkom poljoprivredom.