OVOG maja emisija Tanje Peternek Aleksić „TV lica... kao sav normalan svet“, napuniće 13 godina. Za to vreme vrsna novinarka ugostila je nekoliko stotina poznatih ličnosti, pokazavši gledaocima da i oni žive „kao sav normalan svet“. Na pitanje kakav je osećaj trajati toliko u vremenu u kojem je gotovo sve „instant“, voditeljka odgovara:

- Ne brojim godine, na to me podesti Rale Zelenović kada dođe vreme da predam novi ciklus emisija.

* Odakle crpite inspiraciju i entuzijazam?

- Volim to što radim. Iduće nedelje mi je gost Ljubiša Samardžić, te mislim da je glavni spoj u čitavoj priči to što su ljudi potpuno različiti. Ali i što su ostali potpuno normalni iako se bave poslom kojim se bave.

* Jeste li ikada poželeli nešto drugo da radite?

- Studirala sam dramaturgiju, pa sam na početku mislila da se bavim pisanjem. Kako su stvari krenule, od Trećeg kanala na kom sam započela, televizija mi je namestila svoj ritam rada. Kada imate jednu autorsku emisiju nedeljno, ne stignete da razmišljate ni o čemu drugom, sem o tome šta ćete da emitujete.

* Da li vam je neko odbio gostovanje u emisiji?

- Zasad, srećom, niko. Nadam se da mi nećete izmalerisati ovim pitanjem. Valjda im se dopada emisija...

* Kažete da su vam gosti različiti. Junaci emisije u subotu su članovi bosanske grupe „Dubioza kolektiv“. Kako je protekla „šetnja“ sa njima?

-Ovih dana, u vreme protesta u Sarajevu, dočekali su me na probi u kući van grada, a zatim smo otišli na popularni vidikovac poznat iz scene iz filma „Valter brani Sarajevo“. Tu su govorili o jednom od njihovih najpoznatijih hitova, „Vratiće se Valter“, o politici i političarima, u kakvoj zemlji bi želeli da žive njihova deca, da li su zaista kolektiv u kome ne žele da se ma ko ističe...