Svečana premijera filma Montevideo, vidimo se!

Tanjug

15. 01. 2014. u 22:48

Свечана премијера филма Монтевидео, видимо се!
Svečana premijera filma "Montevideo, vidimo se!" u režiji Dragana Bjelogrlića izazvala je ogromno interesovanje publike, koja je do poslednjeg mesta ispunila veliku dvoranu "Sava centra"

BEOGRAD - Svečana premijera filma "Montevideo, vidimo se!" u režiji Dragana Bjelogrlića izazvala je ogromno interesovanje publike, koja je do poslednjeg mesta ispunila veliku dvoranu "Sava centra".

Među gledaocima su večeras bili i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i drugi članovi Vlade, predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica, mnogobrojni reditelji, glumci, sportisti i druge ličnosti iz kulturnog i javnog života.

Pre projekcije na crvenom tepihu pojavila se autorska i glumačka ekipa filma o uspehu naše reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu, održanom 1930. godine u Urugvaju, a Bjelogrlić je uz širok osmeh rekao novinarima da mu je sada puno srce.

Pored glavnih "fudbalera" - Miloša Bikovića, Petra Stugara i Viktora Savića (u ulogama legendarnih Tirketa, Moše i Milutinca), veliku pažnju privukao je dolazak holivudske zvezde Armana Asantea, koji je igrao američkog fudbalskog menadžera.


Asante je rekao za RTS da je "Montevideo, vidimo se!" sjajna priča o životnim izborima i da je ponosan što je bio deo ove glumačke ekipe.

On je dodao da je veliki obožavatelj prvog dela filma ("Montevideo, Bog te video") i da je počastvovan što se nalazi u Srbiji na premijeri.

"Velika mi je čast što sam u Srbiji sa svim glumcima i sjajnim režiserom Draganom Bjelogrlićem. Mislim da je Dragan čovek koji jako voli Srbiju i njenu kulturu. On je jedan od velikih sinova Srbije. Ponosan sam što sam deo ove glumačke ekipe", izjavio je Asante.


Crvenim tepihom prošetali su i drugi naši i strani glumci - Elena Martinez, Branko Đurić, Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Aleksandar Radojičić, Ivan Zekić, Nikola Đuričko, Srđan Todorović...

Gost na premijeri bila je i španska pevačica Lus Kasal. Ona u filmu izvodi numere koje je komponovao slovenački muzičar Magnifico.

Producent je Dejan Petrović, direktor fotografije Goran Volarević, scenografi Goran Joksimović i Nemanja Petrović, montažeri Petar Marković, Svetolik Zajc i Dejan Urošević, kostimograf Dragica Laušević, specijalne efekte radio je Nebojša Rogić.


Scenario Ranka Božića, Dimitrija Vojnova i Bjelogrlića nastavlja priču započetu u prvom delu, uz puno emocija, duhovitih detalja i uzbudljivo režirane scene utakmica.

Prvi deo bio je veliki bioskopski hit i zatim rado gledana televizijska serija. Sudeći po utiscima gledalaca na nedavnoj novinarskoj projekciji, zatim juče u Gračanici i danas popodne na dodatnoj projekciji u "Sava centru", i drugi film očekuje sličan uspeh.

Producent "Intermedija netvork" najavio je da će film od sutra biti na redovnom repertoaru i da će se zahvaljujući novim mobilnim projektorima prikazivati i u gradovima koji nemaju klasični bioskop.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Vlada

16.01.2014. 08:02

Odgledao tzv. pretpremijeru u Gracanici! Mirne duse mogu reci, "Montevideo..."(ukljucujuci i prvi deo), predstavlja najbolje delo srpske kinematografije u 21. veku! Bjeli sve cestitke na hrabrosti da izbegne "popularne devedesete" i isprica pricu o dogadjaju o kome mnogi nisu puno znali, a na koji bismo svi, itekako, trebali biti ponosni! Sve cestitke celoj ekipi na ovom sjajnom delu!

Vitez

18.01.2014. 15:00

@Vlada - Nisam gledao ovaj, ali onaj prvi je vrh. Tako treba da se radi na podizanju svesti ovog naroda., a ne da nam promovišu prostakluk.

maja

16.01.2014. 08:22

jedva cekam da vidim film a Viktor ima vrh sako, mora da mu je Rambo dao onaj iz spota

Kocijas

16.01.2014. 13:18

Jedan od najboljih projekata,pozdrav za celu ekipu filma,pogotovo za najbolji sektor "prevoz-a" odnosno za vozace i naravno sefa transporta.