POBEDIO KORONU U 91. GODINI! Bogosav Veljković iz aleksinačkog sela Subotinac sada je prvi put bio bolestan

J. ĆOSIN

14. 05. 2021. u 07:39

Šta znači biti bolestan i nemoćan, Bogosav Veljković iz aleksinačkog sela Subotinac, koji je već zagazio u 10. deceniju, shvatio je to tek nedavno, kada je oboleo od kovida 19. Nikada pre, za svojih 90 i kusur godina nije, kaže, popio niti jedan lek.

ПОБЕДИО КОРОНУ У 91. ГОДИНИ! Богосав Вељковић из алексиначког села Суботинац сада је први пут био болестан

Foto J. Ćosin

Tvrdi da mu ni štap nije bio potreban, da je njegova bašta koju sam održava jedna je od najlepših u selu, ali kada ga je nedavno oborio opaki virus, nije mogao da podigne ni motiku. Ipak, uz veliku borbu i jaku želju da ponovo stane na noge, uspeo je da pobedi koronu.

- Odjednom me je zakačilo da ne mogu da hodam. Odem kod lekara, a oni me hitno pošalju u Kruševac. Dvadesetak dana sam se lečio. Najteže je kada ne možeš da ustaneš. Bio sam na kiseoniku, razna čuda su mi davali. Čovek nikada ne može da predvidi ništa. Nisam mislio da ću da se vratim kući živ, u onakvoj gužvi, gde su sve mladi ljudi, bilo je i dece. Izgleda mi da sam ja bio najstariji u bolnici. Ipak, izborio sam se i evo me opet kod svoje kuće - priča nam Bogosav. - Kada su me sestre pitale koliko imam godina, ja kažem skoro 91, a one se smeju, kažu: "Leleee deko". Mnogo je mladih ljudi bilo tamo, ja ne znam kakva je to bolest, u mom veku nikad nisam video ništa slično.

Ćerka Svetlana iz Niša, koja trenutno brine o njemu, kaže da ni sama ne zna gde je njen otac mogao da "pokupi" virus.

- Ovde živi sam otkako je mama umrla 2011. Pre mesec dana primetila sam da nije mogao da jede, pa je dobio i temperaturu. Onda je iznemogao i odmah su ga poslali u bolnicu i to sa stolicom, jer nije više mogao da hoda. Kada je video da ne može da ustane iz kreveta, pristao je na sve, samo da što pre ozdravi.

SUZE

POSTAO je emotivniji sada pa se rasplače, sada hoće sve odjednom, da ustane, da ide u baštu - priča nam ćerka Svetlana. Koordinator kovid-bolnice u Kruševcu doktor Vlada Cvetanović kaže da je deku spaslo to što se na vreme javio lekaru, ali i njegova želja da što pre bude bolje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna