REČENICA "DOGODINE U PRIZRENU" SADA IMA POSEBNO ZNAČENJE: Kako je Boban (26) došao iz Čikaga i u carskom gradu zaprosio Jovanu (FOTO)

J. Stojković - D. Zečević

22. 03. 2021. u 13:00

MLADI, lepi i zaljubljeni, rođeni na Kosovu i Metohiji, ali je život učinio da žive na dva različita kontinenta.

РЕЧЕНИЦА ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ САДА ИМА ПОСЕБНО ЗНАЧЕЊЕ: Како је Бобан (26) дошао из Чикага и у царском граду запросио Јовану (ФОТО)

Foto Privatna arhiva

Da ljubav, ipak, nema granice pokazao je gest dvadesetšestogodišnjeg Bobana Nikolića koji se rodio i odrastao u Gnjilanu, a poslednju deceniju proveo u Čikagu, kada je 16. marta svoju, dve godine mlađu devojku Jovanu Đokić zaprosio, i to ne bilo gde nego u carskom gradu Prizrenu.

Jovana je takođe iz Kosovskog Pomoravlja, sela Tomance kod Kosovske Kamenice. Bobanova porodica je nakon odlaska sa Kosova započela novi život u Čikagu. Kaže ovaj mladić da u Americi ima sve za normalan život, ali nije bio potpuno srećan, jer je njegovo srce zarobila devojka sa Kosova, dve godine mlađa Jovana Đokić.

- Imao sam želju da odem do Prizrena, često sam o tome razmišljao, iako su svi pričali da nije bezbedno zbog poznate situacije. Očaravalo me je to mesto samo na fotografijama, a nikad pre nisam imao prilike ni mogućnosti da odem i uživam u čarima koje taj grad pruža - započinje Boban priču.

Foto Privatna arhiva

Nakon trogodišnje veze "na daljinu" rešio je da svoje dve velike želje spoji u jedan svojevrsni poduhvat i uputio se ka Prizrenu zajedno sa Jovanom koju je zaprosio na tvrđavi u Prizrenu, srednjovekovnom utvrđenju u kome se jedno vreme nalazila prestonica srpskog carstva.

- U Prizrenu gradu moja Jovana je rekla "da" i sada rečenica "dogodine u Prizrenu" za mene ima još veće značenje - kaže Boban.

Njegova izabranica Jovana kaže da je bila iznenađena načinom i izborom mesta na kojem su jedno drugom obećali zajednički život.

- Naša veza, iako nismo bili fizički zajedno stalno, vodila je ka tome. Očekivala sam ovako nešto, ali svakako nisam ni sanjala da će se desiti na jednom tako čarobnom mestu - kaže Jovana.

Bilo je zamišljeno da odu na izlet do Prizrena, obiđu svetinje i čuvenu tvrđavu. Tada je Boban, opijen lepotom grada i lepotom svoje izabranice, kleknuo pred Jovanom i izvadio prsten. Jovana je zaplakala od sreće i usledio je očekivan i priželjkivan pristanak.

Njih dvoje priželjkuju da se epidemiološka situacija stabilizuje, pa da na svadbi sa svojim porodicama proslave početak zajedničkog života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili