STIGLI ŠPORET I DRVA: Milanu Momirskom iz Zrenjanina, koji 13 godina živi u kući bez struje, dopremljena prva pomoć

B. Grujić

11. 12. 2020. u 11:00

OD srede, kada je u "Novostima" objavljena priča o tužnoj sudbini Milana Momirskog (65) iz Zrenjanina, koji već 13 godina živi u kući bez struje, jer mu je isključena zbog neplaćenih računa, ovog inženjera hemijske tehnologije zvalo je mnogo ljudi.

СТИГЛИ ШПОРЕТ И ДРВА: Милану Момирском из Зрењанина, који 13 година живи у кући без струје, допремљена прва помоћ

Foto B. Grujić

Jedan humani čovek mu je doneo polovan šporet i nekoliko kubika drva, za prvo vreme, kako je rekao. Nekoliko sati kasnije, telefonom ga je pozvao drugi, koji ne želi da mu se ime pominje i obećao da će uplatiti sumu koja je potrebna da on ponovo dobije struju.

Oronulo Kuću nagriza "zub" vremena, Foto B. Grujić

- Humanih i dobrih duša ima na ovom svetu i srećan sam, bez obzira na to što sam se 13 godina smrzavao, bez struje i grejanja, a lažov i manipulator nisam - nastavlja Milan, ističući da mu nije jasno obrazloženje EPS da je 2015. isključen sa sistema, ako on od 2007. godine nema struju.

DžABA POTVRDA O BENEFITU

KAO korisnik usluga Centra za socijalni rad imam potvrdu o benefitu prilikom plaćanja struje. Šta mi sve to vredi, idem od šaltera do šaltera i raznih službi, ali niko mi ništa konkretno ne kaže - kaže Milan Momirski, koji živi sam otkako mu je supruga Vesna pre tri godine preminula od smrzavanja.

Dok smo razgovarali sa njim, u dvorište oronule porodične kuće došao je, nepoznati sredovečni muškarac, sa dve pune vreće namirnica i samo je prozborio: "Čitao sam, sve mi je jasno, ovo je za vas."

Bagljaš Naselje u kom Momirovski živi, Foto B. Grujić

- Ne tražim milostinju, ne mogu da odbijem ovakve ljude, koje ne poznajem. Želim samo da imam struju u kući, da mogu uveče da pročitam nešto, da se okupam toplom vodom - zavapio je nezaposleni inženjer hemijske tehnologije iz Zrenjanina.

OTVOREN RAČUN ZA POMOĆ

GRUPA humanih Zrenjaninaca, u želji da nesrećnom čoveku pomognu, otvorila je račun u Poštanskoj štedionici na koji svi zainteresovani mogu da uplate pomoć. Broj računa je: 200-11111-8250-68.

Odgovor PR službe EPS-u u kojem se navodi da je izneo neistinite tvrdnje i da mu je 2007. godine isporuka električne energije prekinuta zbog duga od 41.334, a ne od oko 2.000 dinara, dodatno je uznemirio Milana Momirskog.

- Pre dve godine sam bio na šalteru u zgradi EPS-a u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu i tamo mi je ljubazna radnica na šalteru, na ceduljici koju čuvam, napisala da mi je osnovni dug tih 2.371 dinar i da imam još jedan, ali da je ukupna suma oko šest hiljada dinara. Rečeno mi je da je postupak mojih dugovanja sa kamatama i utuženjima, obustavljen 2015. godine - kaže Momirski, koji iako ima 65 godina ne može da dobije penziju, jer nema 15 godina radnog staža. Bez posla u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru kod Zrenjanina ostao je baš te 2007. godine, kada mu je isključena struja. Od tada je bio na spisku Centra za socijalni rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna