POMOĆ NA KOSMET STIŽE I IZ BEČA: Robertu dečji osmesi sreće najveća nagrada

D. ZEČEVIĆ

03. 08. 2020. u 18:30

KADA me je pre godinu dana pozvao prijatelj da me pita hoću li da učestvujem u akciji prikupljanja pomoći za našu braću na Kosovu i Metohiji, odgovorio sam potvrdno bez razmišljanja.

ПОМОЋ НА КОСМЕТ СТИЖЕ И ИЗ БЕЧА: Роберту дечји осмеси среће највећа награда

Foto D. Zečević

I, eto mene drugi put na Kosmetu, da i lično uručim kompjutere mališanima iz više sredina u pokrajini.

Ovim rečima Robert Mileski, kompjuterski stručnjak iz Beča, sumira jednogodišnji humanitarni rad tokom kojeg je donirao stotinu kompjutera mališanima sa Kosova i Metohije, ali i učestvovao u brojnim drugim humanitarnim akcijama pomoći ugroženima u južnoj srpskoj pokrajini.

Robert je na Kosmet došao da lično uruči donaciju u vidu stotog kompjutera.

- Mislim da ništa lepše ne postoji od sreće na licu dece koja dobijaju uređaj i koja mi se često kasnije telefonom javljaju da zahvale - dodaje Robert Mileski, kojeg zatičemo u Zubinom Potoku uoči polaska za Gračanicu i selo kod Peći kako bi mališanima uručio kompjutere.

Na pitanje kako se oseća što je stotinu srpske dece obradovao i omogućio im "prozor u svet", Robert kaže da je možda on sam srećniji od njih. Ističe da ga učešće u ovim humanitarnim akcijama oplemenjuje.

- Sve mi je to dalo neki novi lepši smisao života. Saznanje da sam bar malo ulepšao detinjstvo dece na Kosmetu koja žive u otežanim uslovima i koja su uglavnom lišena bezbrižnog detinjstva, čini me ponosnim - dodaje skromno Robert.

DONACIJA Robert Mileski (desno) lično je uručio kompjuter, Foto D. Zečević

Prvi put je na KiM poslao četiri, potom 13, sedam... pa tako do stotog komjutera, koji su dopremani do metohijskih sredina, Gračanice, Kosovskog Pomoravlja, severa Kosmeta...

- Upoznat sam gotovo sa situacijom svake porodice kojoj smo pomogli - govori Robert, najavljujući nove donacije i novi dolazak na KiM.

Ne propušta da napomene da bez saradnika, prijatelja iz Beča, ali i onih na KiM, pre svega Ljiljane Perović iz Zubinog Potoka, ne bi mogao da realizuje ovu humanitarnu akciju.

- Koliko god meni bilo zahtevno da nabavim i spakujem kompjutere namenjene mališanima na KiM, mislim da je veći deo tereta na mojoj saradnici Ljiljani Perović iz Zubinog Potoka, koja preuzima te kompjutere i potom ih otprema do odredišta - dodaje Robert.

Upravo je sa saradnicom sa Kosmeta proteklog vikenda, otpremio i pomoć žiteljima kontejnerskog naselja u Padalištu kod Gračanice, gde u nehumanim uslovima živi dvadesetak interno raseljenih i socijalno ugroženih porodica.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!