MATERIJAL ZA BOLJI ŽIVOT: Akcija Požarevljana kako bi pomogli Marku Đokiću, samohranom ocu četvoro dece

D. NOVKOVIĆ

17. 07. 2020. u 07:53

U POŽAREVCU je u toku humanitarna akcija za pomoć Marku Đokiću iz Lučice, samohranom ocu četvoro maloletne dece. Akciju je pokrenuo Slobodan Vasić Vasa, poznati požarevački novinar i humanista, koji već godinama pomaže najugroženije.

МАТЕРИЈАЛ ЗА БОЉИ ЖИВОТ: Акција Пожаревљана како би помогли Марку Ђокићу, самохраном оцу четворо деце

Foto Privatna arhiva

Čim je do njega doprla vest da Marko sa tri ćerke i sinom, o kojima se sam stara otkako ih je majka napustila, živi u ruiniranoj kući, bez vode i kupatila, Vasa je krenuo u akciju.

Kuću od 50 kvadrata, na kraju sela, Marko je kupio tako što je prodao njivu, ali je neophodno njeno kompletno sređivanje, jer je u veoma lošem stanju, bez vode i kupatila. Radeći pod nadnicu, jer je bez posla, uspeo je da uredi jednu sobu za decu, ali dalje sam nije mogao. Za tako nešto njemu je neophodna pomoć, pa su se humani ljudi, na čelu sa Vasom, udružili kako bi Đokićima obezbedili najosnovnije uslove za život.

Meštani Lučice skupili su novac za elektrokablove, a od donacija kupljen je deo neophodnog materijala i rigips ploče za prekrivanje oštećenih zidova.

- Zamenili smo jedan prozor, a dobili smo i troje sobnih vrata bez štoka, ali i tu smo našli darodavca koji će nam napraviti štokove. Takođe, dobili smo i nova ulazna vrata - nabraja Vasa.

Meštani Lučice redovno pomažu Đokićima koliko mogu. Stiglo je i obećanje jedne grupe ljudi da će im, po završetku radova, kupiti nešto sitne stoke i živine. Pošto su potrebna sredstva i za izradu izolacije i fasade, svi koji žele da pomognu mogu to da učine uplatama na žiro-račun Udruženja "Solidarnost onlajn Požarevac" u "Uni kredit banci", broj 170-0030048305000-51, koji su osnovali humani Požarevljani, na čelu sa Vasom, za pomoć ugroženim porodicama.

Foto Privatna arhiva

Marko Đokić sa decom

HRANA I GARDEROBA

- MI smo kao prvu pomoć odneli nešto garderobe i igračaka i kupili im hranu u vrednosti od 8.400 dinara. Radovan Volić je sa svojim prijateljima sakupio oko 200 kilograma hrane, nameštaj i garderobu. Doneli su i jedan električni šporet i frižider - kaže Vasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!