POSLE SMRTI DVOJE LEKARA: Stiže doktor u Žitni Potok

D. ZEČEVIĆ

04. 09. 2021. u 16:45

AMBULANTA u Žitnom Potoku počeće da radi od ponedeljka i u nju će biti poslat lekar iz prokupačkog Doma zdravlja, potvrdila je, za "Novosti", dr Verica Bojičić, direktorka Doma zdravlja u Prokuplju.

ПОСЛЕ СМРТИ ДВОЈЕ ЛЕКАРА: Стиже доктор у Житни Поток

Foto D. Zečević

Ova odluka, kao i detaljna dezinfekcija i krečenje prostorija ambulante, usledili su nakon što su dvoje lekara dr Ljiljana Janković (63) i dr Zvonimir Ilić (64), koji su radili u Žitnom Potoku nedavno preminuli od kovida 19.

Njihov odlazak u razmaku od nekoliko dana šokirao je i rastužio, ali i uznemirio ne samo zaposlene već i žitelje ovog mesta jer su oboje doktora primili obe doze vakcine, a pripremali su se da prime i "buster" dozu. Oboje su, istina, imali hronične bolesti. Ostalih četvoro zaposlenih (medicinske sestre, vozač i pomoćni radnik) su testirani i negativni su na virus korona, ali im je iz predostrožnosti naložena mera izolacije.

- Svi smo mnogo potreseni zbog odlaska naših divnih kolega i dobrih doktora - kaže dr Bojičić.

Dr Verica Bojičić, Foto D. Zečević

- Preminuli su nakon što je testiranjem potvrđeno da su bili pozitivni.

Doktorka Janković je čak preminula istog dana kada je testirana, dok je kolega Ilić preminuo nekoliko dana pošto je dobio pozitivan rezultat.

Direktorka objašnjava i da dr Janković, koja je prva preminula nije ni znala da ima kovid 19, već da se javila sa siptomima povišenog šećera pa je tek testiranjem utvrđeno da je pozitivna.

- Konstatovana joj je upala pluća, odmah je poslata u kovid-bolnicu u Kruševcu, ali je, nažalost, u putu preminula.

Kolega Ilić je uzimao propisanu terapiju, a naglo mu je pozlilo posle dva-tri dana i preminuo je u prokupačkoj bolnici - kaže dr Bojičić.

ZARAŽAVANjE SE UBRZAVA

MEĐU zaposlenim u prokupačkom Domu zdravlja, četvoro je pozitivno na virus korona, ali im je propisana terapija i dobro se osećaju.

Istovremeno, situacija na području Topličkog okruga se komplikuje iz dana u dan, a zaražavanje se ubrzava, pa se svakodnevno sve više ljudi testira. Trenutno je 14 kovid pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom, a je 11 ih je na kiseoniku i smešteni su u Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju - kaže dr Verica Bojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije