SPASAO GA JE VATRE, A DANAS GA JE I KRSTIO: Vatrogasac Stefan iz požara izvukao malenog Vuka, a sada mu je postao i kum

Novosti online

12. 06. 2021. u 17:56

SUDBNOSNI događaji često nam donesu ljude koji na ovaj ili onaj način izmene naše živote.

СПАСАО ГА ЈЕ ВАТРЕ, А ДАНАС ГА ЈЕ И КРСТИО: Ватрогасац Стефан из пожара извукао маленог Вука, а сада му је постао и кум

Foto: N. S.

Baš jedan takav događaj tog 17. aprila malenom Vuku doneo je spasitelja u doslovnom smislu značenja te reči, a danas je između njih uspostavljena neraskidiva duhovna veza.

Stefan Čiča, vatrogasac i heroj, a od danas i kum Vuka Ivića, plavokosog dečaka koga je spasio u požaru pre skoro dva meseca.

Prvi put držao ga je u rukama izvlačeći ga iz ogromne količine dima. Danas ga je u ruke uzeo u Manastiru Svetog arhangela Gavrila u Zemunu postavši tako njegov duhovni otac.

- Presrećan sam. Ovakve stvari treba da se dešavaju. Retke su stvari kao ova - rekao je kratko novopečeni kum Stefan za "Blic", a mi nismo želeli dalje da ga ometamo, te smo ga ostavili da uživa u današnjem slavlju.

Najuži porodični krug okupio se jutros ispred pomenutog manastira, a posebnu radost i čast doneo je Stefan, odeven u svečanu tamnoplavu vatrogasnu uniformu, sa šapkom na glavi i belim rukavicama, noseći u levoj ruci buket svežeg cveća za Vukovu mamu.

Podsetimo, Stefan je dečaka spasio čak sa 18. sprata, kada je u zgradi u Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu izbio požar, koji je bio prouzrokovan zapaljenim strujomerima na 11 spratu, a vatra i dim su najviše ugrožavali bezbednost stanara na višim spratovima.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)