NA SAJMU „PRODEKSPO“ UGOVORENI POSLOVI ZA 15 MILIONA EVRA: Rusija i ZND željni novih proizvoda iz Srbije

V.N.

28. 04. 2021. u 15:22

NOVI izvozni poslovi vredni više od 15 miliona evra bilans su ovogodišnjeg nastupa 11 kompanija iz Srbije na najvećoj izložbi prehrambene industrije u Rusiji i Zajednici nezavisnih država (ZND).

НА САЈМУ „ПРОДЕКСПО“ УГОВОРЕНИ ПОСЛОВИ ЗА 15 МИЛИОНА ЕВРА: Русија и ЗНД жељни нових производа из Србије

Foto Arhiva

Uskoro će put Rusije krenuti nove isporuke naših mlečnih i mesnih proizvoda, prerađenog - smrznutog i sušenog voća i povrća proizvedenih u Srbiji. Da su srpski proizvodi veoma traženi i cenjeni u Rusiji, potvrđuje i odlična prodaja belih sireva i sirnih namaza, gde u pojedinim segmentima zauzimaju i do 25 odsto ruskog tržišta.

Štand Srbije u Moskvi, Foto Arhiva

Od mleka do pršute

U okviru Nacionalnog paviljona Srbije proizvodne programe i izvozne kapacitete predstavile su „Mlekara Šabac“, „Mlekara Ub“, „Imlek“, „Karneks Vrbas“, „Industrija mesa Topola“, „Masli, Zlatiborac“, „ITN grupa“, „Master fruts“, „Mambikom agrar“, i „Miraks agrar“.

Srpske kompanije odale počast ruskom heroju Juriju Gagarinu na „Prodekspu“, Foto Arhiva

-Tokom trajanja sajma „Prodekspo“ u Moskvi predstavnici naših kompanija imali su više stotina sastanaka sa partnerima iz Rusije i ZND, zainteresovanim za još veći uvoz srpske hrane. „Tržište Rusije i ZND je velika izvozna šansa za srpsku prehrambenu industriju.

Medalje za "Voda vodu" i "Gorki list"

NA sajmu u Moskvi "voda voda" osvojila je zlatnu medalju za Najbolju vodu, a "Gorki list" srebrnu za najbolji proizvod.

„Voda voda" i "Gorki list" su internacionalni brendovi domaćeg porekla, prisutni na tri kontinenta. Nagrade koje smo osvojili u Moskvi su ne samo velika čast, već i svojevrstan trijumf kvaliteta srpskih proizvoda na globalnoj sceni“, istakao je Vojin Đorđević, kreator i osnivač brendova "voda voda i "Gorki list".

Foto Arhiva

PKS je, i pored svih izazova koje su nosili sa sobom pandemija virusakorona i oscilacija i pad ruske nacionalne valute povodom situacije sa cenom energenata u okviru dogovora OPEC+, krenula u promociju srpske privrede u svetu, a odlični rezultati na sajmu „Prodekspo“ pokazuju da smo u tome uspeli“ - ističe Dejan Delić, direktor predstavništva PKS u Moskvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri