NISAM PROČITAO NOVI NON-PEJPER: Vučić o najavama Albanaca - "Neka oni rade svoj posao, a mi ćemo naš"

Tanjug

23. 05. 2021. u 16:33

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je, posle posete manastiru Poganovo gde je razgovarao sa vladikom Vasilijem i sveštenstvom, izjavio da nije pročitao najnoviji non-pejper o autonomiji severa tzv. Kosova i da o nečemu što nije video ne želi da se izjašnjava, a kada su u pitanju zahtevi Prištine u vezi sa srpskim manastirima kaže da ćemo ih sačuvati.

НИСАМ ПРОЧИТАО НОВИ НОН-ПЕЈПЕР: Вучић о најавама Албанаца - Нека они раде свој посао, а ми ћемо наш

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Neka oni rade svoj posao, mi ćemo naš - rekao je Vučić upitan da prokomentariše zahteve Prištine da se četiri srpska manastira isključe iz kategorije ugroženih spomenika na Uneskovoj listi.

Na pitanje da li ga to plaši, kaže da ga ne plaši, ali da ga brine.

- Ne plaši me ništa, ali me brine, borićemo se i sačuvaćemo Dečane, Gračanicu, Bogorodicu LJevišku, Banjsku, Pećku Patrijaršiju… - rekao je Vučić.

U manastiru Poganovo je, kaže, razgovarao sa sveštenstvom i vladikom Vasilijem i dodao: "Malo ćemo im pomoći", a pomenuo je i puteve.

Upitan da komentariše izjavu Dragana Đilasa, da je "mentalnno oboleo čovek, predsednik je ironično primetio da kada Đilas to kaže verovatno mu treba verovati, kao i za račune i sve drugo".

- Zato on ide da obilazi bolnice u 23 sata, a ja sam išao da pokažem da ti ljudi rade treć smenu, da hitamo sa bolnicama, u toj bolnici smo spasili hiljade života, a da smo čuvali njihove kapacitete nigde ne bismo stigli - rekao je.

Na pitanje da li ga to vređa, Vučić je istakao da to treba da procene ljudi.

- Meni je važno da ne stavljaju omču oko vrata mojoj deci a što se mene tiče ja se ponosim radom saradnika, pre svega rezultatima. Oni to za 12 godina nisu mogli ni da obiđu… - rekao je predsednik i dodao da će neko o tome šta je urađeno za njegovog mandata pričati za 50 ili 100 godina.

Vučić je sve to opisao izrekom iz mesta porekla njegove majke, koja je Bačvanka, a gde na takve stvari uobičajeno odgovaraju sa: "Mani ga se Mito".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)