BOŠKO HOĆE MARINIKI NA CRTU: Godinu dana uoči predsedničkih izbora, sve jasnije da neće biti jedinstvenog nastupa opozicije

V. M.

15. 05. 2021. u 10:11

GODINU dana pred izbore, dok vlast zbija redove, sve je jasnije da od jedinstvenog nastupa opozicije - neće biti ništa.

БОШКО ХОЋЕ МАРИНИКИ НА ЦРТУ: Годину дана уочи председничких избора, све јасније да неће бити јединственог наступа опозиције

Marinika Tepić, Dragan Đilas i Boško Obradović / Foto Tanjug

Otvaranjem fronta prema Draganu Đilasu, lider Dveri Boško Obradović praktično je najavio samostalni ulazak u predsedničku trku. Pre njega svoje kandidature su otvoreno ili prikriveno najavili Miloš Jovanović (DSS) i Boris Tadić (SDS). Uveliko se spekuliše, a to je i Obradović potvrdio, da će Đilasov SSP kandidovati Mariniku Tepić. U tom slučaju izvesno je da će svog kandidata imati i Vuk Jeremić, a najverovatnije će se kandidovati i lider DjB Saša Radulović. To znači da je već sada barem šest kandidata spremno da izađe na crtu predsedniku Aleksandru Vučiću.

Nakon što je Tadić nedavno najavio da će se kandidovati ako bude smatrao da nema boljih kandidata od njega, sličan nastup imao je i lider Dveri. Obradović je kazao da smatra sebe najboljim kandidatom za suprotstavljanje aktuelnoj vlasti od svih trenutno aktivnih opozicionih lidera na srpskoj političkoj sceni. Prethodno, Obradović je optužbe Marinike Tepić na račun Dragana Markovića Palme nazvao njenom predsedničkom kampanjom, koju on ne može da podrži. Uz to, smatra i da predsednik mora da bude patriota, Tepićevoj zamera što je potpisala predlog deklaracije o genocidu u Srebrenici.

Iako je donedavno bio u Savezu za Srbiju zajedno sa Đilasom i Jeremićem, Obradović je sada vratio oštru retoriku i ponovo optužio bivše funkcionere DS da su odgovorni za dolazak SNS na vlast.

Sukob među nekadašnjim partnerima komentarisao je bivši funkcioner demokrata Balša Božović:

- Obradović je izjavio da je Đilas deo bivšeg korumpiranog režima. Đilas je izjavio da je Boško lažni borac za porodične vrednosti. Za vezu od tri godine, dosta solidan raskid.

Reagovao je i Aleksandar Radovanović iz PSG:

- Ko će danas da se seti stigmatizacije Saše Jankovića kada je odbio da PSG uđe u SzS zbog Dveri, već je predlagao da prave ideološke kolone - napisao je Radovanović na "Tviteru".

ODBACUJU IDEJU O PREDIZBORIMA

INFLACIJA kandidata ponovo je pokrenula debatu oko organizovanja predizbora u opoziciji. Neke stranke, među kojima je najglasnija Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, zalažu se za to da se kandidat opozicije izabere na posebnom glasanju. Tome se, međutim, oštro protive Narodna stranka Vuka Jeremića i DjB.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a