SKANDAL U REGIONU: Komšić i mediji u BiH osuli sramnu paljbu po Handkeu, Kusturici i Bazdulju

Novosti online

09. 05. 2021. u 14:05

NA bosanskohercegovačkom portalu Klix.ba osvanuo je tekst pun mržnje i zavisti zbog nedavnog susreta tri velikana, nobelovca Petera Handkea, Emira Kusturice i Muharema Bazdulja.

СКАНДАЛ У РЕГИОНУ: Комшић и медији у БиХ осули срамну паљбу по Хандкеу, Кустурици и Баздуљу

Foto: Tviter@blentostamin_

Naime, u javnosti se pojavio snimak zabave iz Višegrada koju je Emir Kusturica priredio za Hankea, te su mediji u BiH iskoristili priliku da velikog književnika i nobelovca iz zavisti nazovu "negatorom genocida." Posebno zgražavanje, kako piše sarajevski portal Klix.ba, bošnjačkog dela javnosti izazvala je činjenica da je na zabavi bio i kolumnista Oslobođenja Muharem Bazdulj.

Na snimku zabave, vidljivo je da se ekipa dobro zabavlja uz muziku. Na repertoaru je bio i repertoar Halida Bešlića, a Bazdulj u jednom momentu i grli pisca.

Zavist ide do te mere da je glavna urednica Oslobođenja, uputila je izvinjenje čitateljima zbog toga što se u društvu Handkea našao Bazdulj.

- S obzirom na veliki interes izazvan emitiranjem privatne zabave u čast Petera Handkea, na kojoj je učestvovao i jedan od saradnika Oslobođenja, želim reći da mi je zaista žao što su se uznemirili i osetili povređenim naši čitataoci- navela je Selimbegović.

Na vest o ovom sramno je reagovao i Željko Komšić na svom fejsbuk nalogu:

-Podvriskivanje četnika Emira Kusturice i Muharema Bazdulja sa glorifikatorom genocida Peterom Handkeom, najbolji je dokaz kako u konačnici završava dijalog sa ljudima koji ne uvažavaju nikakve činjenice naveo je Komšić na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (6)

Običan Srbin

09.05.2021. 15:39

Ljudi zadojeni mržnjom prema svemu što je srpsko, šta drugo očekivati od njih. Najbolje je ne pridavati im pažnju, neka ih, neka se valjaju sopstvenom blatu zlobe i mržnje.

normalno

09.05.2021. 16:53

Zar su četnici u drugom svjetskom ratu bili na strani pobjednika nemaju šta slaviti hrvati su i stvorili jugoslaviju nemojte zaboraviti da je na čelu partizanskog pokreta bio josip broz koji je hrvat a i u partizanima je bilo najviše hrvata samo smo se zeznuli mislili smo civilizirati srpske čobane ali ne ide o tom potom mi smo za vas srbe uvijek bili super teška kategorija

bane

10.05.2021. 09:53

Oni pripadaju grupi naroda kao i Hrvati koji brzo promene dres ali to njihovo novo druženje završava se tako da zabiju nož u leđa dojučerašnjem partneru.