SKANDAL U REGIONU: Komšić i mediji u BiH osuli sramnu paljbu po Handkeu, Kusturici i Bazdulju

Novosti online

09. 05. 2021. u 14:05

NA bosanskohercegovačkom portalu Klix.ba osvanuo je tekst pun mržnje i zavisti zbog nedavnog susreta tri velikana, nobelovca Petera Handkea, Emira Kusturice i Muharema Bazdulja.

СКАНДАЛ У РЕГИОНУ: Комшић и медији у БиХ осули срамну паљбу по Хандкеу, Кустурици и Баздуљу

Foto: Tviter@blentostamin_

Naime, u javnosti se pojavio snimak zabave iz Višegrada koju je Emir Kusturica priredio za Hankea, te su mediji u BiH iskoristili priliku da velikog književnika i nobelovca iz zavisti nazovu "negatorom genocida." Posebno zgražavanje, kako piše sarajevski portal Klix.ba, bošnjačkog dela javnosti izazvala je činjenica da je na zabavi bio i kolumnista Oslobođenja Muharem Bazdulj.

Na snimku zabave, vidljivo je da se ekipa dobro zabavlja uz muziku. Na repertoaru je bio i repertoar Halida Bešlića, a Bazdulj u jednom momentu i grli pisca.

Zavist ide do te mere da je glavna urednica Oslobođenja, uputila je izvinjenje čitateljima zbog toga što se u društvu Handkea našao Bazdulj.

- S obzirom na veliki interes izazvan emitiranjem privatne zabave u čast Petera Handkea, na kojoj je učestvovao i jedan od saradnika Oslobođenja, želim reći da mi je zaista žao što su se uznemirili i osetili povređenim naši čitataoci- navela je Selimbegović.

Na vest o ovom sramno je reagovao i Željko Komšić na svom fejsbuk nalogu:

-Podvriskivanje četnika Emira Kusturice i Muharema Bazdulja sa glorifikatorom genocida Peterom Handkeom, najbolji je dokaz kako u konačnici završava dijalog sa ljudima koji ne uvažavaju nikakve činjenice naveo je Komšić na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (6)

KAKO JE MAKSIM GORKI PISAO O SRBIMA: Oni su Rusi koliko i mi, ovo je naša zemlja, ovde su ljudi LJUDI, narod koji se bori za slobodu