SRĐA TRIFKOVIĆ UPOZORAVA: Ugrožen opstanak srpske nacije, moramo odoleti pritiscima sa zapada (VIDEO)

Novosti online

08. 05. 2021. u 16:33

ISTORIČAR i publicista Srđa Trifković izjavio je da onog trenutka kada Srbija spadne na 3,5 ili 4 miliona stanovnika i prosekom starosti od preko 50 godina, naša zemlja neće imati resursa za odbranu.

СРЂА ТРИФКОВИЋ УПОЗОРАВА: Угрожен опстанак српске нације, морамо одолети притисцима са запада (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/ilustracija

- Biće veoma teško očuvati kontrolu nad svojom teritorijom. Društvo koje tako rapidno stari gubi dinamiku, samopouzdanje i nadu u budućnost - upozorava profesor. 

Trifović, govoreći o zakonima o gej brakovima, je izjavio da "neće moći da se šizofreno vodi pro-porodična politika, ako se devijantnost promoviše za normalnost".

- Ako se suočavate sa izborom između ugrožavanja sopstvenog opstanka sa jedne strane, a to je prihvatanje takve agende ili sa pritiscima koji vuku i određenu cenu sa druge, onda morate da odolevate pritiscima, jer prihvatanjem tog "paketa" koji se nudi, vi sebe osuđujete na smrt - rekao je dr Trifković za Novi standard.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Goran Dumitrov

08.05.2021. 18:54

Svaka čast. To je suština. U poslednji par decenija nas je sve manje, ali u poslednjih pet , šest godina je u pitanju pravi egzodus sa katastrofalnim odnosom nataliteta i mortaliteta. Puna podrška gospodinu Trifkoviću. Mladi intelektualci beže u inostranstvo ili manji broj u BG ili NS. Oni koji ostaju, rade u fabrikama bez pauze, praznicima, subotom, nedeljom, noću...putuju sa sela, što im dodatno produžava radno vreme. Prosečno se radi bar 10 sati dnevno za plate od 400 E. Svakako da takvi uslovi katastrofalno utiču na reproduktivno zdravlje tih vrednih mladih ljudi. Česta su obolevanja. Ovo nije moje zapažanje, nego zvanični statistički podaci koji su egzaktni i neumoljivi na severu Banata. Tako je na žalost i drugde osim u BG i NS. Popis nikako ne treba odlagati da se vidi pravo stanje od 2011. godine. Nadam se da će se nešto nabolje promeniti. Goran Dumitrov Data

naranca

10.05.2021. 00:50

@Goran Dumitrov - Idi na zapad u Bugarsku.Iliu CRO da vidis sta je EGZODUS. Svetski rekorderi ti Hrvati......U Srbiji se najbolje zivi u celoj Istocnoj a i srednjoj EU(osim Njjjjjjemaca) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Denis

09.05.2021. 15:06

Не слажем се са прогнозом, Србија ће у наредних десет година досегнути свој минимум, и затим следи раст. С економијом ће доћи и повратак многих нас из инистранства, и опоравак наталитета. И не само да ће мо имати довољну живу силу, него ће мо и развојем индустрије и науке, имати и огромну технолошку и финансијску предност над дивљим афричким племенима са белим капицама али и над бившим Србима западно од Дунава и Дрине.

Sara

09.05.2021. 21:38

То јесте стратешко питање и стратешки проблем. Хитно и јако озбиљно се треба посветити његовом решавању што је процес. Закон о истополним заједницама и други слични закони само би допринели убрзавању нестанка сршског народа.

Zivadin

10.05.2021. 06:23

Zakon o istopolnim brakovima je poslednji ozbiljni udarac na Srpstvo u Srbiji. Ne slucajno se toliko insistira da se on usvoji. Ne znam da li bi G. Comic primenila taj zakon na svoju porodicu.