VUČIĆ UPOZORIO SRBE: Imamo tri problema (VIDEO)

Novosti onlajn

08. 05. 2021. u 11:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa načelnicima opština Kozarska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar.

ВУЧИЋ УПОЗОРИО СРБЕ: Имамо три проблема (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Sastanku u Kozarskoj Dubici prisustvovali su i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Viškovic i predsednik Skupštine Nedeljko Čubrilović.

Glavna tema sastanka bile su investicije Srbije i Srpske u ove četiri opštine, koje spadaju među nerazvijene, kao i pomoć u sanaciji štete od nedavnog zemljotresa u Dubici i Kostajnici.

- Naša namera nije da simbolično prisustvujemo, nego da pomognemo Republici Srpskoj. Doneli smo odluku da će ljudi iz ovih opština doći u Beograd. Naša pomoć biće zaista velika. Ona će se kretati negde oko 10.000.000 evra. Deo će da ide u kešu, a deo u projektima. Naš je cilj da oni ostanu da žive na svojim ognjištima - izjavio je Vučić.

On je najavio izgradnju velikog memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini.

- Kulturu sećanja ko nema, on ne može da ima ni snagu za budućnost - poručio je predsednik.

Istakao je da imamo tri problema.

- Prvi je taj da mi moramo da budemo deo Evrope i sveta, drugi je da ne postoji svetski poredak. Pod tri, nikada manje nisu postojali moralni principi u svetskoj politici. Tako da vam dođe da se nasmejete kada čujete one koji su razbijali Jugoslaviju danas govore kako su za princip nepromenljivosti granica, pa potom i 2008. kada su Srbiju isto su bili za taj princip, a danas sve vreme to ponavljaju - jasan je Vučić.

Posle sastanka, Vučić će posetiti Spomen područje "Donja Gradina", položiti venac i prisustvovati parastosu žrtvama genocida u koncentracionom logoru Jasenovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Ivana

08.05.2021. 20:32

Aleksandar Vučić zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države, hvala nas vemu što čini za naš teritorijalni integritet i suverenitet. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu. Lpe gest našeg predsednika Vučića koji radi natome da pomogne svim opštinama u regionu, kako bi narod ostao da živi i radi.