STEFANOVIĆ O HRVATSKOJ BAZI NA KiM: Vojska će nastaviti da štiti bezbednost građana

Tanjug

06. 05. 2021. u 20:45

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović izjavio je večeras povodom najava formiranja hrvatskog vojnog kampa na Kosovu i Metohiji da je posao Vojske Srbije da gradi mir i čuva regionalnu stabilnost, ali da će nastaviti da štiti bezbednost građana Srbije, kao i slobodu i nezavisnost naše zemlje.

СТЕФАНОВИЋ О ХРВАТСКОЈ БАЗИ НА КиМ: Војска ће наставити да штити безбедност грађана

Foto: Ministarstvo odbrane

Stefanović je za TV Pink podsetio i na izjavu predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića da Srbija više nikada neće dozvoliti bilo kakvu akciju poput Oluje, da neće dozvoliti pogrom.

-Naš posao jeste da gradimo mir, naš posao jeste da gradimo regionalnu stabilnost, ali ćemo mi nastaviti da jačamo našu vojsku- kazao je Stefanović.

Dodao je da Vojska Srbije hoće da nastavi da štiti bezbednost građana Srbije, da štiti slobodu građana Srbije i naše države.

-Hoćemo da nastavimo da štitimo našu nezavisnost i da budemo faktor odvraćanja svima koji na silu misle da ugroze bezbednost Srbije i koji na silu misle da ugroze srpski narod- poručio je ministar odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LICEMERJE DRAGANA ĐILASA: Podržao je potpisivanje Briselskog sporazuma, e evo šta sad kaže (VIDEO)