SVE KOJE PRŽI SUNCE MAURICIJUSA POZIVAM U KOVID BOLNICE: Ministar Lončar- Nama su na prvom mestu briga o zdravlju građana

Novosti online

29. 04. 2021. u 11:56

ZLATIBOR Lončar, Ministar zdravlja osudio je napad Dragan Đilasa na zdravstvene radnike.

СВЕ КОЈЕ ПРЖИ СУНЦЕ МАУРИЦИЈУСА ПОЗИВАМ У КОВИД БОЛНИЦЕ: Министар Лончар- Нама су на првом месту брига о здрављу грађана

Zlatibor Lončar

- Skandalozno i sramotno je što se Dragan Đilas, u vreme kada se lekari bespoštedno i predano bore za svaki život u Srbiji, napada zdravstvene radnike i unapred se raduje broju umrlih građana.

- Ali, Đilas je barem u tome dosledan. I dok je bio na vlasti, više se bavio time kako milione da iznese iz zemlje na račune na Mauricijusu i sličnim pogodnim destinacijama, nego što je mario za živote građana- istakao je Lončar.

Sve one koje prži sunce Mauricijusa, pozivam da uđu samo jedan dan u neku od kovid bolnica, da dođu barem jedan dan na onkologiju, gde se obavlja 25 operacija dnevno i zrači na hiljade ljudi, ili da dođe na ortopediju na Banjici i vidi koliko se ugradi kolena i kukova, ili u KBC Zvezdara i vidi koliko se obavi operacija skidanja katarakti.

- Koliko se danas uradi intervencija dnevno u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, u vreme njihove vlasti nije se radilo godišnje. Mi ne lečimo ljude za proviziju turskih klinika i ne šaljemo ih u inostranstvo na gama ili iks nož, već smo ovde obezbedili najsavremniju opremu i najbolje stručnjake. Ne čekamo najbolju "kombinaciju" za nabavku linearnih akceleratora i njihova nabavka ne traje tri godine i tenderi se više puta ne obaraju, kao što je bilo u njihovo vreme, već smo nabavili čak 12 akceleratora i najmodernije aparate i medicinsku opremu, da ne govorimo o broju obnovljenih i novoizgrađenih bolnica, domova zdravlja i ambulanti širom Srbije- naglasio je Lončar.

Nama su na prvom mestu briga o zdravlju građana i borba za svaki život naših ljudi, zato s gađenjem gledamo na Đilasa i njegovu kliku koja se grčevito bori za to da se vrati na ranije pozicije i nastavi da pustoši državnu kasu, bogateći se na račun svih nas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti