URSULA FON DER LAJEN NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Spremni smo da podržimo prugu od Beograda do Severne Makedonije

Tanjug

26. 04. 2021. u 12:18

PREDSEDNICA Evropske komisije Ursula fon de Lajen rekla je danas da je Evropska unija spremna da podrži prugu od Beograda do Severne Makedonije, javio je RTS.

УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЈЕН НАКОН САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Спремни смо да подржимо пругу од Београда до Северне Македоније

Foto: Instagram

- Razgovarali smo o borbi protiv pandemije Kovid-19, ekonomskom oporavku, pristupnom procesu gde želimo da vidimo nastavak pozitivnih događanja u oblasti vladavine prava, dijalogu Beograda i Prištine kao i o železničkoj pruzi između Beograda i Severne Makedonije koju smo spremni da podržimo - navela je Fon der Lajen na svom Tviter nalogu.

Ona je dodala da joj je drago što se danas u Briselu sastala sa Vučićem.

Predsedsednik Srbije je, uoči razgovora sa Fon der Lajen, najavio mogućnost dogovora oko "jednog od najvećih infrastrukturnih projekata" koji će potpuno promeniti Srbiju.

Fon der Lajenova se u Briselu danas sastala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a na agendi razgovora bilo je ubrzanje evrointegracionog puta Srbije kroz primenu nove metodologije pristupanja kao i kroz ubrzanje reformskih procesa, a naročito napretka valdavine prava u Srbiji.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, juče je najavio da će sa Fon der Lajenovom razgovarati i o realizaciji „najvećeg ikada infrastrukturnog projekta“ koji bi uz pomoć EU trebalo da se realizuje i „promeni“ Srbijiu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna